Tienerdagboek – Januari 2002

Geïnspireerd op de podcast ‘Echt Gebeurd’ deel ik af en toe een fragment uit mijn tienerdagboek(en). Het is een stiekeme droom om ooit op een verhalenmiddag van de podcast voor te lezen uit mijn dagboeken. Maar dat is voor later. Voor nu deel ik hier fragmenten met jullie. Ik heb even getwijfeld om de namen aan te passen zodat het anoniem is. Maar ik heb toch besloten om dat niet te doen. Het dagboek is zolang geleden geschreven, dat het allemaal ook niet meer uit maakt wie het nu leest.

Omdat mijn Nederlands destijds nog niet zo sterk was, heb ik de meeste spelfouten er wel uitgehaald.
In het eerste fragment heb ik het over ‘zakken ophalen’. In een deel van de Achterhoek is het traditie om op 1 januari snoepzakken op te halen bij buren, familie en vrienden.

Omslagpagina

Iedereen is een kikker die in mijn dagboek leest!!

1 januari 2002

Lief dagboek,
Maandag morgen zat Kiki, onze kat, op mijn kamer. Dus werd ik vroeg wakker. Beneden deed ik de lichtjes in de kerstboom aan, teevee aangezet. Lekker teevee gekeken. Ik kreeg een bolletje met hagelslag van mama. Toen kwamen onze vriendinnetjes Dyonne en Claudine om met ons de zakken op te halen (uit de buurt). Eerst gingen we naar onze buren (Henk en Hennie). Toen naar Maartje en Gerben. Thuisgekomen hebben we alles uitgezocht. Aan het einde van de dag hadden we ongeveer 15 zakken.

2 januari 2002

’s Ochtends werd ik om 09.00 wakker. Om 10.00 gingen wij naar oma Toebes. Daar was tante Lidy samen met oom Arie en Robert, haar zoon. We kregen een koekje en wat ranja. Ik ging met mijn zusje Merlynn naar de kalfjes. Toen gingen wij naar huis. Thuis gingen wij soep eten. ’s Middags gingen wij naar tante Lidy en oom Arie. Dat was niks aan. Mijn moeder zei dat ik morgen naar school toe moet.

7 januari 2002

Lief dagboek,
’s Ochtends moest ik om 07.00 uit bed. Omdat ik om kwart over 8 naar school moest. Op school kwam ik mijn vriendinnen tegemoet.

10 januari 2002

Donderdag hebben wij schoolzwemmen. ’s Ochtends op school moesten we schoolzwemmen. Dat was niet leuk. ’s Middags was niets te beleven. ’s Avonds moest ik naar jazz.

11 januari 2002

Lief dagboek,
’s Ochtends kwam meester Marco bij ons in de klas. ‘S middags kregen we meester Houwer.

Dinsdag 15 januari

Lief dagboek,
’s Ochtends op school hadden we gym. ’s Middags om 4 uur kam Huriye bij mij spelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s