Doelen 2022

2022: Mijn persoonlijke doelen

Wanneer iets drie keer op rij wordt gedaan, dan is het een traditie. Dat betekent dat het plaatsen van mijn persoonlijke doelen voor het komende jaar in de eerste dagen van januari vanaf nu ook een traditie is. Terugblikkend op mijn doelen voor 2021 moet ik toegeven dat ik vorig jaar niet zo’n heel succesvol jaar heb gehad. Toch heb ik een aantal nieuwe doelen bedacht waar ik mij dit jaar voor in wil ga zetten.

Grote doelen

1. Een nieuwe/andere baan vinden.
In 2021 heb ik een loopbaancoachingtraject gevolgd. Daaruit bleek al gauw dat ik niet op mijn plek zit bij mijn huidige werk. Sinds november ben ik dan ook voorzichtig op zoek gegaan naar een functie die beter bij mij past. Eigenlijk betekent dat voor nu dat ik op zoek ben naar een bredere functie binnen de (online) marketing. Dus niet meer gespecialiseerd in puur content, maar van alles een beetje oppakken. Omdat ik in mijn huidige functie veel met klanten werk, heb ik dit (nog) niet kunnen delen op LinkedIn, wat natuurlijk stiekem heel jammer is.
Inmiddels heb ik al wat leuke gesprekken gehad en nog lopen. Dus ik verwacht dat ik dit doel op korte termijn wel zal halen. Al zijn meer suggesties voor vacatures altijd welkom! 🙂

2. Een andere auto kopen.
Mijn huidige auto is nog niet helemaal op sterven na dood, maar het scheelt niet veel. Ik geef veel geld uit aan reparaties en dat is zonde. Daarnaast vertrouw ik hem ook niet helemaal meer sinds het ongeluk van alweer twee jaar geleden. Tijd voor een nieuwe dus! Nog een paar maandjes sparen en dan hoop ik in maart deze stap te kunnen zetten, al dan niet met de hulp van mijn ouders.

3. VT3-cursus afronden.
Voor de oplettende lezer zal opvallen dat dit doel ook in 2021 op mijn lijstje stond. Door corona heb ik helaas de cursus nog niet kunnen afronden. Wel heb ik al een heleboel stappen kunnen zetten en is het nu slechts een kwestie van de praktijkbeoordeling halen. Ik had deze eerst begin december op de planning staan, maar door de coronamaatregelen kon deze toen niet doorgaan. Later in december heeft hij wel plaatsgevonden, maar door een totale black-out heb ik niet het optimale uit mijzelf kunnen halen. Ik krijg daarom in januari/februari/wanneer corona het toelaat een herkansing.

4. Verhuizen of daar stappen toe zetten.
Inmiddels woon ik alweer 3,5 jaar in dit appartement. Het is een fijn plekje, maar niet meer zo fijn als ik het de eerste jaren heb gevonden. Ik voel mij niet altijd veilig als ik Balou ’s avonds uitlaat. Er wordt veel drugs gedeald in de wijk en ook hangjongeren hebben hier hun favoriete plekjes. Daarnaast ben ik toe aan iets groters, iets burgerlijkers. Ik sta momenteel al een tijdje ingeschreven bij de woningbouw voor een grotere huurwoning, al hoop ik dat ik een leukere hypotheek kan krijgen met de nieuwe baan die ik hopelijk ga vinden. Dus de opties hiervoor staan nog open!

Kleinere doelen

1. 25 boeken lezen.
Vorig jaar schreef ik dat ik elke maand een boek wilde lezen. Dat doel heb ik dik gehaald! Al moet ik toegeven dat ik op Goodreads een ander, ambitieuzer doel had ingesteld. Dit jaar wil ik verdubbelen plus één. Dus 25 boeken. Ik ben al begonnen! Ik las namelijk hele goede reviews over ‘De middernachtbibliotheek‘ van Matt Haig.

2. Gemiddeld 10.000 stappen per dag zetten.
Het ziet er niet naar uit dat corona op korte termijn gevlogen zal zijn, helaas. Dus het gebrek aan sport begint af en toe parten te spelen. Ik merk dat ik meer in mijn hoofd zit en dingen minder gemakkelijk los kan laten. Uit mijn loopbaancoaching is gebleken dat ik fysiek bezig moet zijn om dingen los te kunnen laten, dus dat verklaart een heleboel! Met een gemiddelde van 10.000 stappen per dag lukt mij dit al een heel stuk beter! Daarnaast zijn deze stappen ook voor Balou goed.

3. Verliefd worden.
Als ik één ding echt heel moeilijk vind, is het wel verliefd worden. Mijzelf openstellen blijft een lastig dingetje omdat dit toch vaak gelijk staat aan gekwetst worden. Toch ben ik het elke avond alleen op de bank zitten inmiddels meer dan zat. Dus ik wil mijzelf weer bereid vinden om het risico te lopen. Ik heb immers meer dan genoeg liefde om te geven. Alleen nu nog de juiste persoon vinden, maar hoe… Want online daten, Tinder, bevalt mij eigenlijk steeds minder en is iets wat ik ook niet echt meer doe.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s