Creatief training geven

Ruim vier jaar geleden besloot ik om over te stappen naar een andere volleybalvereniging. Ik was niet langer student en ik ging op zoek naar een vereniging die meer bij mijn burgerleven zou passen. Zodoende kwam ik bij de vereniging terecht waar ik nu speel. Bij het aanmelden kreeg ik direct de vraag of ik wilde aanvinken welke vrijwilligerstaken ik wel op mij zou willen nemen met een bijbehorend lijstje. Zo enthousiast als ik ben, heb ik geloof ik zo’n 80% van de taken aangevinkt. Al gauw werd ik opgebeld dat ze blij waren met mijn enthousiasme, maar dat het beter was om met één ding te beginnen. Of ik de jeugd training wilde geven? Ze zochten nog een trainer.

Bij de studentenvereniging heb ik ook training gegeven, destijds aan heren van 17+. De overgang naar jonge meiden van 12 tot 14 jaar was best groot. Ik wist niet zo goed wat me overkwam toen ik opeens voor 12 giechelende, kletsende, drukke meiden stond. Maar ik zette mijn beste beentje voor en heb een ontzettend leuk eerste jaar gehad met dit team. Het team viel niet onder de selectie, maar waren ook zeker niet de slechtste volleyballers. Op dit niveau heb ik twee jaar training gegeven.

Ruim een jaar geleden werd ik gevraagd om het mini talententeam training te gaan geven. Ongeveer hetzelfde niveau, iets jongere meiden. Ik heb even getwijfeld, maar al gauw besloot ik om deze uitdaging aan te gaan. Na de zomer ga ik dit niveau voor het tweede jaar op rij training geven. Alhoewel het natuurlijk door het coronajaar ook gezien kan worden als het eerste échte jaar.

VT3-cursus

In de eerste helft van seizoen 2019-2020 heb ik een trainerscursus behaald. Ik ontving met trots mijn VT2 diploma. Maar ik vond dat ik onvoldoende had geleerd. Zodoende heb ik mij ook aangemeld voor een VT3-cursus. Helaas is hier door corona nog weinig van terecht gekomen, maar ik hoop over een jaar toch echt dat papiertje ook in handen te hebben. Samen met medetrainster Miranda ben ik vol goede moed aan deze cursus begonnen. Samen carpoolden we naar Apeldoorn waarna we op de terugweg een bezoekje brachten aan de McDrive. Ondanks ons leeftijdsverschil heb ik een goede klik met Miranda (ik ben 8 jaar ouder dan haar oudste dochter). Zelfs zonder cursus spreken we elkaar nog regelmatig en doen we ook gezelschapsspelletjes.

Inspiratiebron

Miranda is voor mij een ware inspiratiebron. Ze heeft een hele uniek en creatieve kijk op volleybal waardoor ze de meest fantastische oefeningen en warming-ups weet te bedenken. Ik heb mij al meerdere keren met veel plezier laten inspireren door haar ideeën. Ik heb haar aangeraden een webshop te starten met al haar hulpmiddelen, maar dat zag ze toch niet zo zitten. Dit bracht mij echt wel op ideeën…. Ik durf nog niets te beloven, maar ik ga eens op onderzoek uit. To be continued…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s