Daten in coronatijd, 6 ideeën

Tijd vliegt voorbij. Corona overheerst al bijna een jaar al het nieuws en in het dagelijkse leven. Inmiddels ben ik ook al weer twee jaar vrijgezel. Om heel eerlijk te zijn, begin ik er wel een beetje klaar mee te zijn. Ondanks dat Balou een heleboel liefde en gezelschap geeft, zou het fijn zijn om weer samen met iemand te kunnen eten, te kunnen lachen om de meest simpele dingen en gewoon met iemand van het leven te kunnen genieten.

Het is niet dat mijn date-leven compleet stil ligt. Ik had immers als doel gesteld dat ik vlotter wilde gaan daten. Hier hou ik mij dan ook wel redelijk aan. Toch maakt corona het allemaal niet gemakkelijk. Waar ik voorheen bij voorkeur een potje ging poolen of op een andere manier out of the box wilde denken voor een eerste date, is dat nu niet meer mogelijk. Ook ’s avonds afspreken om een drankje te doen zit er niet meer in. Daarom een paar corona-date-ideeën die ik als opties zie.

1. Wandelen

Heel cliché, want volgens mij doet iedereen het nu. Maar je kunt prima op een eerste date samen gaan wandelen. Zoek een leuk natuurgebied of bosrijkgebied uit en ga samen op pad. Is het gezellig? Dan kun je er een vrij lange wandeling van maken. Is er geen klik? Dan neem je de kortere route en ben je super snel weer thuis. In mijn geval gaat Balou tijdens een wandeldate vaak mee. Zo kan ik meteen zien hoe iemand op Balou reageert.

2. Spelletjes spelen

Vind je het geen probleem om bij jou of de ander thuis af te spreken tijdens de eerste date? Dan kun je er ook voor kiezen om een (bord)spelletje te gaan spelen. Kies jouw favoriet uit en ontdek meteen of de ander tegen zijn of haar verlies kan! Ben je niet zo’n fan van bordspelletjes? Dan kun je natuurlijk ook altijd tegen of met elkaar gaan gamen. Mario Kart bijvoorbeeld.

3. Skeeleren (of schaatsen)

Nu we toch veel buiten zijn, kun je ook buiten samen iets actiefs gaan doen. Als het droog is, is het bijvoorbeeld heerlijk om samen een stukje te gaan skeeleren. Of met de vrieskou van de afgelopen periode kun je je ook samen letterlijk op glad ijs gaan begeven.

4. Samen koken

Ook in de categorie bij iemand thuis afspreken: eten moet je toch. Heb je via je datingapp al een goede klik met iemand en heb je voldoende vertrouwen in dat de date ook gezellig genoeg gaat zijn? Dan kun je ervoor kiezen om samen een lekkere maaltijd te koken. Maak je favoriete gerecht of kies juist een keer voor iets nieuws.

5. Koffie drinken of samen lunchen

In verband met de avondklok zullen we meer overdag moeten gaan afspreken. Daarom kun je er ook voor kiezen om samen te lunchen. Een lunch duurt vaak minder lang dan een complete maaltijd in de avond. Vind je een lunch toch nog wat heftig? Dan kun je ook voor een simpel kopje koffie kiezen (of thee, als je daar meer van houdt).

6. Creatief doen

Wanneer je voldoende verf en dergelijke in huis hebt, kun je er ook voor kiezen om samen een schilderij te gaan maken. Probeer elkaar eens na te schilderen of schilder met je ogen dicht. Er zijn heel veel mogelijkheden!

Date jij nog tijdens corona? Of ben je er helemaal mee gestopt? Welke tips heb jij voor je mede vrijgezellen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s