Een emotioneel besluit

Al enkele weken maak ik mij zorgen om de konijnen. Winky begon haar vacht uit te plukken en dat is bij konijnen een teken van stress. Niet heel gek, want Balou doet steeds vaker een poging om met de konijnen te gaan spelen. Hij ziet ze echt als speelgoed en dat levert Winky dus veel stress op. Dobby kan er stukken beter mee om gaan, hij is juist actiever dan voorheen.

Maar omdat de plukjes vacht door de woonkamer begonnen te verspreiden, wist ik dat ik een keuze moest maken. Hoeveel liefde ik ook heb voor de konijnen, het is onvoldoende om ze een gelukkig leventje te laten leven. Ik wil juist dat ze gelukkig zijn, zich veilig voelen en lekker zichzelf kunnen zijn. Winky kan dat duidelijk niet meer. Daarom heb ik rond de kerstdagen besloten op zoek te gaan naar een nieuw adresje voor Dobby en Winky. Een plekje waar ze samen kunnen zijn, waar ze geen stress ervaren en gewoon simpelweg kunnen genieten van hun leventjes.

Ik keek in eerste instantie bij vrienden en familie naar een mogelijk nieuw huisje voor de konijntjes. Maar helaas was er niemand met voldoende ruimte of tijd om Dobby en Winky een nieuw huisje te bieden. Daarop besloot ik een advertentie te plaatsen op Verhuisdieren.nl. Binnen enkele dagen was het raak.

Inmiddels heb ik al enkele weken contact met een gepensioneerd echtpaar uit Limburg. Zij hebben meerdere konijnen en zelfs een complete kamer speciaal voor de dieren ingericht. Aanstaande dinsdag komen ze Dobby en Winky ophalen. Lastig, emotioneel maar wel beter. Daarnaast mag ik ze nog altijd op komen zoeken. Dus ik denk dat ik een weekendje Limburg op de agenda ga zetten.

Het was geen makkelijke beslissing. Ik heb er nachten van wakker gelegen. Maar uiteindelijk weet ik dat dit het beste voor ze is. Ik zal ze gaan missen, hoe dan ook.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s