Doelen 2021

Persoonlijke doelen voor 2021

Ook voor 2021 heb ik weer een aantal doelen op papier gezet. Een deel ervan komen voort op mijn doelen uit 2020, een deel is compleet vernieuwd. Ondanks dat niemand weet wat een nieuw jaar je gaat brengen, is het wel fijn om voor jezelf een paar punten op een rij te zetten. Ook dit jaar wil ik aan de slag met wat grotere doelen en een aantal kleinere.

Grote doelen 2021

 1. 13% van mijn huidige studieschuld afbetalen.
  In 2020 heb ik het beoogde bedrag niet terug weten te betalen. Mede dankzij corona. In 2021 wil ik het opnieuw proberen. Wanneer je het vergelijkt met 2020 is het bedrag wat ik terug wil betalen ongeveer gelijk gebleven. Maar het is verdubbeld ten aanzien van wat ik in 2020 heb terugbetaald. Dit keer heb ik hier een volledig jaar voor uitgetrokken. Omdat DUO het verplichte maandelijkse aflossingsbedrag aanzienlijk heeft verhoogd ten opzichte van het afgelopen jaar, zal ik een groot deel van het bedrag hiermee al aflossen, zo’n 7%. Dat maakt dat ik nog zo’n 6% bij elkaar hoef te sparen om op 13% te komen.
 2. VT3-cursus succesvol afronden.
  In 2020 ben ik begonnen met het volgen van de VT3-cursus. Dit is een volleybal cursus voor trainers. Ik heb in het afgelopen jaar de VT2-cursus al behaald. Door de VT3 te volgen, hoop ik meer diepgang te vinden en mijzelf te ontwikkelen als een betere, stabielere trainer voor mijn jeugdteam. Ik ben in 2020 al begonnen met deze cursus, maar momenteel staat deze on hold door corona. Ik hoop dat we snel weer verder kunnen, zodat ik meer kennis over het volleybalspelletje kan opdoen. Voor het maken van het portfolio staat zo’n 40 uur buiten de bijeenkomsten om. Dus het is een serieuze taak!
 3. Een extra marketing studie opstarten.
  Ik wil mijzelf ook graag verbreden op zakelijk gebied. Vanuit mijn werkgever krijg ik veel mogelijkheden om mijzelf te ontwikkelen en ik heb al eens globaal gesproken over het volgen van een extra studie (kortdurend). Hier wil ik mij in gaan verdiepen zodat ik hiermee aan de slag kan gaan zodra ik mijn VT3-cursus heb afgerond.
 4. Spaarrekening aanvullen.
  Ik heb het in 2020 voor elkaar gekregen om het bedrag op mijn spaarrekening aanzienlijk te verhogen. Toch wil ik een grotere financiële buffer opbouwen, voor het geval er een keer iets gebeurd. Dit keer wil ik mijn bedrag niet minimaal verdubbelen, want in samenhang met mijn andere doelen, vind ik dat een aardige opgave. Ik wil ongeveer 2/3e van wat ik nu op mijn spaarrekening heb staan erbij sparen.

Kleine doelen 2021

 1. Minimaal één boek lezen per maand.
  Dit is een doel die ik van 2020 meeneem naar 2021. Niet omdat ik dit doel in 2020 niet heb behaald, maar omdat ik het een belangrijk doel vind voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Waar ik vorig jaar voornamelijk las om te ontspannen, wil ik dit jaar minimaal twee zelfstudieboeken hebben gelezen.
 2. Twee hoofdstukken per half jaar schrijven.
  Afgelopen jaar wilde ik minimaal een hoofdstuk per maand schrijven. Dit doel was te ambitieus en heb ik voor 2021 aangepast. Ik wil nu naar twee hoofdstukken per half jaar, vier in totaal. Wanneer ik deze schrijf, maakt niet meer uit.
 3. Persoonlijke kaartjes en brieven sturen.
  Niets is zo persoonlijk als een handgeschreven kaartje of brief. Ik heb in het afgelopen jaar met kerst een aantal handgeschreven kaarten gestuurd. Hierop had ik voor iedere ontvanger iets persoonlijks gezet. De kaartjes gingen voornamelijk naar de vrienden waarvan ik dacht dat ze wel een extra steuntje in de rug konden gebruiken. De reacties die ik hierop kreeg, gaven mij een ontzettend goed gevoel. Ik wil dit absoluut vaker gaan doen. Geen kaartjes meer via Greetz, maar een voorraadje inslaan (en postzegels) en alles met de hand gaan schrijven. Ook een aantal brieven waarin ik mijn vrienden ga vertellen hoe veel ze voor mij betekenen. Lekker nostalgisch!
 4. Mijzelf ontwikkelen in fotografie.
  Omdat mijn ZZP door corona aardig stil is komen te staan, ben ik gaan nadenken over wat ik nou precies wil. Daaruit heb ik besloten dat ik mij meer wil gaan richten op fotografie. Of ik voor portretfotografie, bedrijfsfotografie of iets anders wil gaan is voor mij nog niet duidelijk. Daarom ben ik verschillende vrienden en familieleden al op de gevoelige plaat gaan zetten om mijzelf te ontwikkelen. Dit wil ik in 2021 voortzetten door minimaal eens per maand een fotoshoot te organiseren, afhankelijk van het onderwerp waar ik mij in wil verdiepen. (Bekijk mijn portfolio eens op esmeewevers.nl)
 5. Sneller kiezen voor daten.
  Ik vind daten met iemand nogal… vervelend. En dat is zacht uitgedrukt. Ik vind het niet fijn om indruk te moeten maken, want daardoor leg ik mijzelf onnodig veel druk op. Uiteraard weet ik dat een man mij leuk moet vinden om wie ik ben, maar zo gaat het niet altijd in mijn hoofd. Vaak heb ik wel leuke gesprekken, maar de stap tot daadwerkelijk afspreken kan ik heel goed uitstellen. Mijn doel voor 2021 om sneller af te spreken met iemand. Klikt het via Tinder of een andere dating app? Dan wil ik fysiek afspreken om te zien of het meer kan worden. Zo verdoen we elkaars tijd ook niet als dit niet zo blijkt te zijn. (Stiekem hoop ik dat dit doel gedurende het jaar komt te vervallen natuurlijk.. 😉 )

Wat vind je van mijn doelen voor dit jaar? Heb je nog goede tips die ik kan gebruiken om mijn doelen te behalen?

Een gedachte over “Persoonlijke doelen voor 2021

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s