De voordelen van wandelen met een hond

Sinds Balou bij mij woont loop ik aanzienlijk veel meer. Niet gek, want een hond moet natuurlijk met enige regelmaat worden uitgelaten. Toen hij nog maar net bij mij woonde, liep ik wel zeven keer op een dag een klein rondje. Inmiddels heb ik dit aangepast naar drie langere wandelingen en één à twee keer plassen bij de struikjes. Ondanks dat ik niet altijd evenveel zin heb om naar buiten te gaan, heeft het wandelen met een hond wel voordelen!

1. Rustig wakker worden

’s Ochtends is niet mijn beste moment van de dag. Het liefst snooze ik een keer of vijf voordat ik mijzelf langzaam maar zeker het bed uit sleep. Maar Balou heeft geen tijd om vijf keer te snoozen. Hij heeft de hele nacht geslapen en moet nodig uitgelaten worden! Dus tegenwoordig mag ik nog een kwartiertje blijven liggen voordat ik mijzelf aankleed en naar buiten ga. Echt aanspreekbaar ben ik nog niet, maar tijdens deze wandeling neem ik wel de tijd om rustig wakker te worden. Tegen de tijd dat ik vervolgens weer thuis ben, is mijn ochtendhumeur als sneeuw voor de zon verdwenen en ben ik klaar om de dag aan te gaan!

2. Sociale contacten

De vernieuwde lockdown moet ervoor zorgen dat de sociale contacten minder worden. Ik merk dat mijn sociale contacten juist meer worden. Niet per se omdat ik mijn vrienden vaker zie of spreek, maar door alle hondenbaasjes die ik tegenkom tijdens een wandeling. Ik kende hier in het dorp vrij weinig mensen, nu (her)ken ik er al een stuk meer! Omdat Balou nog speels is en graag andere honden besnuffelt, blijf ik meestal wel even staan voor een praatje, mits de ander er ook voor in is. Zo zijn er een paar hondenbaasjes die ik regelmatig spreek en waarbij de gesprekken ook al minder oppervlakkig zijn. Het nadeel is wel dat ik van al deze mensen geen idee heb hoe ze heten, maar dat wel van hun hond weet.

3. Wingman

Balou is mijn wingman. Zijn puppykop trekt vrijwel iedereens aandacht, ook die van leuke, sexy jongemannen van mijn leeftijd. Sowieso vraagt Balou ook aandacht van iedere voorbijganger, al heeft niet iedereen daar zin in. Ik ontvang veel complimenten over Balou, zijn uiterlijk en lieve karakter. Sinds kort heeft Balou een naamplaatje aan zijn halsband, waar ook mijn telefoonnummer op staat, ik hoop dat dit zijn baan als wingman wat gemakkelijker maakt… 😉

4. Stappendoel

Sinds Balou heb ik mijn dagelijkse stappendoel al twee keer met 500 stappen verhoogd. Ondanks dat ik momenteel niet mag volleyballen of dansen, is dit een ideale manier om toch bezig te blijven. Wanneer ik mijn stappendoel tien dagen achter elkaar behaal, verhoog ik hem weer met 500 stappen. Wellicht dat het hierdoor komt dat ik inmiddels zeven kilo lichter ben sinds Balou bij mij is komen wonen?

5. Gelukkiger in mijn vel

Ik weet niet of het volledig aan het wandelen ligt, misschien ben ik ook wel onwijs gegroeid als mens. Maar door het wandelen, het halen van een frisse neus heb ik het gevoel dat ik beter in mijn vel zit dan ooit tevoren. Ik ben zelfverzekerder en ik ben ontzettend gelukkig met wat ik heb bereikt. Ondanks de uitdagingen waar Balou mij nog wel eens voor zet. 🙂

Regelmatig wandel ik met Balou en een vriend(in) in de omgeving. Ga je ook een keertje mee?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s