Wat je niet op TV zag…

De meesten van jullie hebben mij vast wel op landelijke tv voorbij zien komen. Het begon als een impulsieve actie, maar voordat ik het wist, was ik uitgenodigd voor de castings van Lang Leve de Liefde. Minder dan een week later zat ik in het luxe huis. Samen met een date die ik nog nooit eerder had ontmoet.

Deelnemen aan dit programma heeft mij heel veel gebracht. Niet alleen heb ik een fantastische nieuwe, goede vriend over gehouden, ook heb ik ontzettend veel over mijzelf geleerd en ben ik thuis gekomen met een nieuwe dosis zelfvertrouwen en zelfkennis.

Toen ik vorige week te horen kreeg dat het programma deze week de afleveringen met ons zouden uitzenden, schoot ik lichtelijk in de stress. Natuurlijk was ik daar. Natuurlijk wist ik wat er gebeurd en gezegd was. Maar ik had geen enkele invloed op de montage van het programma. Dankzij mijn media achtergrond weet ik dat je op tv heel anders kunt overkomen dan je daadwerkelijk bent.

Dit was gelukkig niet het geval. Ik krijg van alle kanten complimenten over mijn deelname. Ook krijg ik van vrijwel iedereen te horen dat ik ‘zo lekker mezelf ben gebleven’. Wel kreeg ik een aantal ophelderingsvragen. ‘Hoe zit het met jouw gedichtenbundel?’ ‘Wat vond je van het spirituele ‘gedoe’?’ en ‘Ben je verliefd?’ Daarom heb ik besloten om dit blogartikel te schrijven en een deel van mijn kant van het verhaal te vertellen.

Gedichtenbundel

Waar ik mij een klein beetje aan stoorde, is dat door de voice-over de kijker het gevoel kreeg dat ik mijn gedichtenbundel aan mijn date cadeau gaf. Als kandidaat kreeg ik het verzoek persoonlijke dingen mee te nemen. Mijn bundel is het meest persoonlijke in mijn huis, maar zal ik nooit zo maar aan iemand cadeau geven.

Vervolgens spraken we over één van de gedichten die ik toevallig voor mijn ex had geschreven. Mijn gedichtenbundel staat heus niet vol met liefdesverklaringen aan mijn ex. Sterker nog, het staat vol met gedichten die mij hebben geholpen een lastige periode af te sluiten. Daarnaast heb ik de bundel al in 2012 (!) uitgebracht en had ik 10 jaar geleden (!!!!) een relatie met de betreffende jongen. Mensen die vinden dat ik ‘eerst maar eens over mijn ex heen moet komen’ weten niet waar ze het over hebben. Maar mocht je interesse hebben in de gedichten, je kunt de bundel nog altijd kopen op de website van de uitgeverij. (Doe het, dan verdien ik nog wat extra geld!)

Spiritueel ‘gedoe’

Mijn date was spiritueel. Punt. Niets meer, niets minder dan dat. Ik heb mijn best gedaan om daar interesse in te tonen en ervoor open te staan. Soms lukte dat, soms duurde het mij te lang en kwam mijn -ondertussen- iconische gezichtsuitdrukking naar boven.

Maar hebben wij 48 uur alleen maar over spirituele dingen gepraat? Nee, absoluut niet! We hebben over toekomst, verleden, werk, sport, hobby’s en nog veel meer gesproken. Tijdens een avondje sterren kijken (wat ik eigenlijk wel terug had willen zien), hebben we nog een tijdje Achterhoeks/Twents gepraat en nog over mijn passie voor Harry Potter gesproken.

Het is jammer dat Nederland voornamelijk deze kant van mijn date heeft gezien. Want hij heeft zo veel meer in zich! En dát was de reden dat ik twijfelde.

Verliefd?!

Wat de kijker niet heeft gezien, is dat ik vanaf de eerste dag al wel twijfels had. Ik heb vanaf de eerste dag met vriendinnen gesproken over de dingen waar ik over twijfelde. Maar ik heb mij open gesteld, want ik was daar met een reden. Ik wilde oprecht de liefde vinden en ik heb mijn date een kans gegeven. Ondanks dat ik normaal gesproken niet zo vlot op hem afgestapt zou zijn.

Dat ik die tweede ochtend besloot toch naar huis te gaan, kwam niet spontaan uit de lucht vallen. Voor mij niet, voor mijn date waarschijnlijk ook niet. De twijfel werd mij te groot. Daarnaast was ik continu met hem samen. Normaal gesproken heb ik mijn eigen momentjes nodig. De momenten waarop ik me even terugtrek om alles een plekje te kunnen geven en vervolgens los te kunnen laten. Deze heb ik te weinig gepakt, omdat ik mijn date niet alleen achter wilde laten.

Na het programma heb ik mijn date nog regelmatig gesproken. We hebben ook nog een keer samen afgesproken. We zijn het er beide over eens dat het vriendschap is. We zijn ook beide dankbaar voor de tijd die we samen hebben gehad en het feit dat we elkaar hebben mogen leren kennen. We hebben elkaar aan het denken gezet, vertrouwen in de toekomst én in onszelf gegeven.

Wil je meer weten over mijn deelname? Mijn ervaringen? Over mijn date? Laat dan een reactie achter of stuur een berichtje via het contactformulier. 🙂

Ps. Voor de mensen die vinden dat ik eerst eens psychologische hulp moet gaan zoeken, ik zie jullie nog niet met je hoofd op tv verschijnen en jezelf kwetsbaar opstellen waar het hele land naar kan kijken. xoxo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s