30 Days of Minimalism Challenge – part 1

Het thuiszitten door corona doet gekke dingen met mij. Ik maak spontaan dingen schoon die ik anders niet zo vaak schoon zou maken, ik doe de afwas opeens elke dag en ik ben begonnen met opruimen. Nu heb ik heel veel spullen. Echt heel veel spullen. Dus bedacht ik dat ik er wel een spelletje van kon maken: 30 Days of Minimalism.

Ik had al eerder van deze challenge gehoord. Dus toen ik al mijn rommel zag liggen, bedacht ik me dat ik hier wel eens aan mee kon doen. De spelregels van de 30 Days of Minimalism challenge zijn simpel: Op dag 1 doe je één ding weg, op dag 2 twee dingen, op dag 3 drie enzovoorts. Als je het 30 dagen vol weet te houden, heb je uiteindelijk 496 spullen die je de deur uit kunt doen.

De eerste 9 dagen van de challenge

Ik heb nu de eerste week van de challenge erop zitten, plus nog twee extra dagen. Dus 9 dagen onderweg, betekent dat ik nu 45 spullen en kledingstukken heb gevonden in mijn huis die ik weg ga doen. Ik deel graag een paar foto’s:

Allereerst was ik op zoek naar een doos waar ik de spullen in kon doen. Al gauw vond ik dit kratje. Hij hoorde eigenlijk op mijn fiets thuis, maar is zo zwaar, dat fietsen praktisch onmogelijk is geworden. In mijn studentenkamer had het kratje nog een functie: een opbergkist voor tijdschriften. Nu ligt hij al ruim 1,5 jaar stof te vangen in de kast.

Daarin heb ik twee oude lampen gedaan. Toevallig heb ik afgelopen week nieuwe lampen op laten hangen door mijn vader, dus deze kunnen weg. Verder zit er een opbergbakje in de vorm van een cupcake in. Ook heb ik wat paasversiering gevonden, een waaier die niet werkt, reflectoren voor de fiets, een bieropener van de Achterhoek Werkt organisatie, een leeg theebakje en diverse telefoonhoesjes die ik nog nooit heb gebruikt. En oh, vergeet de kneedgum niet!

In de daarop volgende dagen werd het wegdoen van spullen een heel stuk gemakkelijker, want ik besloot mijn kledingkast in te duiken en alles waar ik twijfels bij had weg te doen. Zie hier een heleboel oude blousjes, jasjes, broeken, shirts en sportbroekjes/shirts.

Op dag 9 had ik nog 3 kledingstukken over, dus ik hoefde er maar 6 dingen bij te zoeken. In de keukenkast vond ik de konijnen voerbakjes met balletjes. De bakjes zijn van plastic en vlogen destijds het hele hok door en naar de balletjes hebben Dobby en Winky nog nooit omgekeken. Ook vond ik wat wierook die al een tijdje stof ligt te vangen in de kast en mijn oude laptophoes. De betreffende laptop heb ik al een tijdje niet meer…

Op naar de komende week

Ik ben heel benieuwd of het mij de komende week nog net zo gemakkelijk afgaat als deze week. Door de kledingkast in te duiken, had ik al gauw genoeg spullen gevonden. Morgen zal ik maar liefst 10 dingen moeten vinden. In mijn volgende update zal ik een totaal van 136 spullen hebben gevonden om weg te doen. Stiekem ben ik heel benieuwd of mij dit gaat lukken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s