Doelen update – Q1

Op precies 1 januari 2020 liet ik jullie weten wat mijn doelen voor dit jaar zouden zijn, niet wetende dat het jaar nu al zo zou verlopen. Voor mij begon het drama nog wat eerder met het ongeluk dat ik in de eerste week van januari kreeg. Ook in de weken daarop kreeg ik de ene klap na de andere te verwerken. Gelukkig gaat me dat steeds beter af, maar toen kwam corona.

Momenteel werk ik alweer drie weken thuis. Aan het begin was dat heel erg wennen, maar door de voordelen die het thuiswerken te bieden heeft, uiteindelijk wel vol te houden. Met al die gebeurtenissen in de laatste weken, zou je haast vergeten dat het eerste kwartaal van 2020 er al weer op zit. Tijd voor mij om terug te blikken op de doelen voor 2020 die ik ruim drie maanden geleden heb opgesteld.

Grote doelen

Wat betreft deze grote doelen heb ik goed nieuws! Ik heb namelijk één van de vier volledig afgerond in de afgelopen week! Maar om het een beetje overzichtelijk te houden, ga ik ze toch weer één voor één af.

  1. Een vaste baan krijgen. Met het oog op de huidige coronacrisis is dit een spannender doel geworden dan ik voorheen had verwacht. Over minder dan drie maanden loopt mijn huidige contract af. Dus binnen nu en twee maanden zou ik moeten weten waar ik in juli aan toe ben. Ondanks dat wij nog niet heel erg veel negatieve effecten merken, vind ik het toch wel spannend.
  2. Mijn auto afbetalen. Hier zit het goede nieuws. Ik heb namelijk in de afgelopen week het laatste bedrag over gemaakt naar mijn ouders, waardoor mijn auto nu helemaal van mij is! Dit is drie maanden eerder dan ik zelf in gedachten had.
  3. Studieschuld afbetalen met 12,5%. Op het maandelijkse bedrag na dat DUO maandelijks van mijn rekening afschrijft, heb ik nog niets verder extra afgelost. Maar hier gaat de komende maanden wel verandering in komen. Nu ik de auto helemaal heb afgelost, kan ik mijn extra spaargeld naar DUO sturen.
  4. Inventariseren wat de mogelijkheden zijn qua het kopen van een huis. Af en toe bekijk ik Funda eens goed. En ik heb laatst een keer berekend wat mijn maximale hypotheek zou kunnen zijn. Dit was niet zo best, met name door mijn studieschuld. Stiekem hoop ik nog dat de coronacrisis een positief effect heeft op de huizenmarkt en dat het allemaal wat betaalbaarder gaat worden in de nabije toekomst. We zullen het zien.

Kleine doelen

  1. Elke maand een boek lezen. Dit gaat wat minder goed. Ik heb in de afgelopen drie maanden slechts twee boeken gelezen. Eigenlijk dus één te weinig. Je zou verwachten dat ik nu veel meer tijd heb om een boek te pakken, maar dat valt stiekem nog best tegen. Ik ben nu veel bezig met andere creatieve bezigheden.
  2. Een hoofdstuk per maand schrijven. Laten we hier maar helemaal niets over zeggen. Hier heb ik het hele jaar nog geen aandacht aan besteed…
  3. Dagen niets doen inplannen. Dit doel gaat verrassend goed. Vooral omdat ik de laatste tijd op al mijn vrije dagen niets meer doe. Heeft het coronavirus toch nog iets goeds gebracht. 😉
  4. Vegetarisch eten. Ook het vegetarisch eten gaat uitstekend. Vaak kook ik zelfs voor meerdere dagen, waardoor ik vaak zelfs twee dagen in de week vegetarisch eet in plaats van één dag. Wel ben ik nog op zoek naar wat lekkere gerechten. Iemand tips?
  5. Blogs publiceren. Dit gaat wisselend goed. De oplettende lezer heeft gemerkt dat ik in maart maar één blog heb gepubliceerd. Aan de andere kant is dit mijn tweede blog in april en zijn we nog niet eens een week op weg. Dus ik verwacht dit nog wel te compenseren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s