De voordelen van thuiswerken

We ontkomen er niet meer aan: thuiswerken. Ik werk bij een vrij klein bedrijfje waarbij de meeste werkzaamheden altijd al digitaal werden uitgevoerd. Dus voor ons was het geen gigantisch probleem om thuis te gaan werken. Op mijn laatste werkdag op kantoor nam ik een groot scherm onder mijn arm mee naar huis. Mijn ‘kantoortje’ is in de keuken ingericht en ik kan aan de slag!

Waar ik allereerst gigantisch tegen het thuiswerken op zag, vind ik het nu met de dag beter worden. Nog altijd zou ik veel liever tussen mijn collega’s op kantoor zitten, maar ik zie langzaam maar zeker ook steeds meer voordelen in het thuiswerken. Deze wil ik dan ook graag met je delen! (In willekeurige volgorde…)

Cappuccino en koffie

Op het werk hebben wij een bonenautomaat. Maar op de één of andere manier vind ik die koffie nét niet lekker. Nu zat er vorig jaar in mijn kerstpakket van die cappuccino zakjes waar je alleen maar warm water bij hoeft te doen. Die waren nog prima te doen, maar zijn inmiddels ook al weer een tijdje op.

Thuis daarentegen heb ik beschikking op een filter apparaat en een melkopschuimer (met dank aan mijn zusje). Vorige week heb ik weer een nieuw pak latte-melk gekocht, waardoor ik nu heerlijke cappuccino’s en latte macchiato’s kan maken. Ideaal! En allemaal precies zo sterk als ik het hebben wil (na enige oefening).

Uitgebreide lunches

Naast koffie heb ik nu ook de ruimte om mijn lunches wat uitgebreider te maken. Of een keer wat anders dan anders te eten. Op het werk heb ik vaak Griekse yoghurt met muesli en een cup-a-soup in de pauze. Dit heb ik thuis ook wel in huis, maar om eerlijk te zijn vind ik het veel leuker en lekkerder om zo nu en dan wat anders te maken.

Zo had ik vorige week wat broodjes knakworst in mijn pauze. Vandaag had ik zelfs kaiserbroodjes afgebakken met groene pesto en kipfilet. En morgen? Dan heb ik poffertjes als lunch op het menu staan!

Konijnen socialiseren

Dobby en Winky zijn het gewend dat ik veel weg ben. Dat ik vorige week opeens een hele dag thuis was én aan tafel zat, vonden ze maar wat gek. Ze bleven me continu aankijken en kwamen regelmatig uit het ‘nachthok’ om te controleren dat ze nog steeds de ren in konden. De ren sluit ik af als ik zelf niet thuis ben of in bed lig.

Maar blijkbaar passen konijnen zich aardig vlot aan, want gedurende de week kwamen ze steeds vaker in de ren. Ik had ook de zandbak weer teruggezet en die werd met open poten ontvangen. Ik merk dat zowel Dobby als Winky zich makkelijker en vooral ook langer laten aaien en knuffelen. Ze accepteren me meer dan voorheen. Ik ben benieuwd waar dit naar toe gaat als ik nog minimaal 2 weken bij huis zit.

Wandelen in en rond het dorp

Na mijn auto ongeluk begin januari moest ik van de fysiotherapeute dagelijks minimaal 30 minuten gaan wandelen. Ik was niet zo goed in naar haar luisteren en daarnaast sportte ik nog genoeg. Dit sporten kan nu niet meer en na een paar uur op een keukenstoel zitten, heb ik het ook wel gezien.

Dus sinds de eerste dag dat ik officieel thuiswerk, ga ik elke pauze wandelen. Soms alleen, soms met mijn buurmeisje (minimaal 1,5 meter afstand!). Elke ronde lopen we ergens anders heen en ik heb nu al een heleboel paadjes, steegjes en straatjes gezien die ik tot voorheen niet kende.

Uitslapen

Ik heb één grote hobby: slapen. Nou, dat doe ik nu wel genoeg! Ik lig aardig op tijd in bed, want veel meer heb ik toch niet te doen. Toch lukt het me om tot 5 minuten voordat ik aan het werk wil, in bed te blijven liggen. Ik kan ook gewoon uit bed rollen, laptop aanzetten, inloggen en aan het werk gaan. Vaak kleed ik me nog wel even om, zodat ik in ieder geval wel fatsoenlijk in beeld ben bij de eerste call.

Een gedachte over “De voordelen van thuiswerken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s