Confess – De juiste beslissing

Wat doe je wanneer je al heel lang bepaalde gevoelens en ideeën hebt bij iets in je leven waarvan jij denkt dat het anders zou moeten gaan? Maar dat iets in je leven is belangrijk geworden, heeft een plekje gekregen die je eigenlijk niet vrij wilt maken of op wilt geven. Hoe weet je dan wanneer je de juiste beslissing maakt? Moet je wel een beslissing maken of kun je ook zo doorgaan zoals het gaat, ten koste van … jezelf?

Wanneer kies je voor jezelf en hoe weet je dat je een bepaalde keuze daadwerkelijk voor jezelf hebt gemaakt? Mijn hoofd zit de laatste weken of zelfs maanden vol met dit soort vragen. En ik heb het gevoel dat ik mezelf uit het oog aan het verliezen ben.

Vaak genoeg ging ik tegen mijn eigen normen en waarden in om de lieve vrede te bewaren. Ik was het iets in mijn leven liever rijk dan kwijt en had daar veel voor over. Misschien wel te veel? Op dit moment is ergens de keuze voor mij gemaakt en een plekje in mijn lichaam voelt opgelucht. Aan de andere kant steekt het enorm. Maar ik denk dat dit de juiste beslissing is. Al vraag ik mezelf af hoe ik de komende nacht door zal komen.

Het is tijd om weer terug bij mijn ware ik te komen. Het is tijd om te kiezen voor dat wat ik belangrijk vind in het leven, waarvan ik denk dat het een plekje verdient. Op dit moment ben ik dat zelf. Ik ga het gesprek weer aan op zoek naar dat wat op de eerste plek hoort te staan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s