Terugblik – Januari

Op 1 januari werd ik wakker met het gevoel een aantal doelen voor het jaar op te moeten schrijven. Dit heb ik gedaan. Daarnaast heb ik deze ook direct gedeeld met jullie, zodat er altijd iemand zal zijn die vraagt hoe het ermee gaat. Dit houdt mijn doelen on top of mind. Vandaag laat ik jullie graag weten hoe het met mijn doelen gaat en welke ik heb behaald (en welke niet).

Grote doelen

Allereerst blik ik terug op mijn grote doelen, te beginnen met het behalen van een vast contract (of op z’n minst contractverlenging). Zoals ik in mijn vorige blog al aangaf, loopt mijn contract pas eind juni af. Ik had dan ook verwacht tot die tijd geen updates te kunnen geven. Maar niets is minder waar. Mijn werkgevers hebben mijn doelen blog ook gelezen en waren direct enthousiast. Er werd mij meerdere keren op het hart gedrukt dat ik me absoluut geen zorgen hoef te maken om dat contract. Goed nieuws dus! Maar dat wilt niet zeggen dat ik er niet minder hard om zal gaan werken. Het is immers pas zeker als mijn handtekening eronder staat. Wel is de kans groot dat ik binnenkort meer uren zal gaan werken.

Het afbetalen van mijn auto gaat goed! Beter dan ik had verwacht. Al heeft dit een wat mindere reden. Ik heb in de eerste week een auto ongeluk gehad waarbij ik de middelste in een ketting was. Mijn auto was financieel gezien total loss en ik heb zelf de nodige rug- en nekklachten over gehouden. Omdat de carrosserie van mijn auto nog wel goed was, heeft de schade expert er het maximale uit weten te slepen zonder hem total loss te verklaren. In overleg met de garage heb ik alleen het noodzakelijke laten repareren, zodat hij straks wel door de APK zal komen. Dat betekende dat ik meer geld kreeg dan de reparatie kostte. Dus ik heb mijn spaardoel gehaald en meteen een bedrag naar mijn ouders overgemaakt. Ik krijg binnenkort nog een extra bedrag (smartengeld) en ik heb een grote opdracht voltooid voor mijn eigen bedrijfje. Ik verwacht deze maand dus nog een leuk bedrag naar mijn ouders terug over te kunnen maken.

Ook ben ik begonnen met het terugbetalen van mijn studieschuld. Dit is nog geen noemenswaardig bedrag, maar het begin is gemaakt. Zodra de auto is afbetaald, ga ik voor de grotere bedragen! Vanaf dat moment zal ik ook meer gaan kijken naar hypotheken en dergelijke. Al snuffel ik al wel af en toe rond op Funda.

Kleinere doelen

Mijn kleinere doelen zijn veel beter meetbaar dan mijn grote doelen. Althans, op de korte termijn. Zo heb ik in de maand januari maar liefst twee boeken in plaats van één gelezen. Weliswaar waren beide boeken cheesy romans, maar dat maakt voor de leeskilometers niet uit (zoals mijn oud docent Nederlands op de HAVO gezegd zou hebben).

Het volgende doel is helaas niet gelukt. Ik heb geen hoofdstuk geschreven van mijn eigen boek. Ik heb niet eens een alinea, zin of woord op papier gekregen. Waarom? Ik weet het niet, ik denk dat ik er mijn hoofd niet naar had staan. Al is dat geen excuus om mijn doelen niet te behalen. Wellicht gaat het deze maand beter…

De dagen ‘niets doen’ vliegen mij om de oren. Dat is niet helemaal waar, maar zo voelt het wel. Ik ben iemand die geen rust kan nemen. Dus deze dagen duren voor mij ontzettend lang! Alhoewel ik de zondag niets doen mij heb vermaakt met Grand Theft Auto en het stiekem best wel heel erg naar mijn zin heb gehad.

Het vegetarisch eten gaat wisselend goed. De ene week ben ik er bewuster mee bezig dan de andere week. Meestal plan ik op zondag mijn weekmenu in en houd ik dan rekening met één dag vegetarisch, vaak op woensdag. Echter ben ik een paar keer vergeten boodschappen te doen op zondag of ben ik het vegetarische vergeten in te plannen. Ik denk dat ik het in januari redelijk goed heb gedaan, door zeker drie weken vegetarische maaltijden te bereiden (en op te eten).

Op de een of andere manier had ik in mijn hoofd dat ik minimaal twee blogs per maand zou schrijven en niet één per twee weken. Dus ik heb wel degelijk twee blogs geschreven, maar niet om de twee weken. Ik zal eens zien hoe ik dat de komende periode oppak, want ik ben met dit blog dus ook al weer te laat…

Op naar februari…

Momenteel zitten we alweer bijna twee weken in de maand februari. Voor mijn gevoel is de maand nog maar net begonnen en zal ik dus nog veel stappen moeten zetten qua doelen. Benieuwd hoe ik dat doe? Hou mijn blog in de gaten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s