Hoe wij 4e werden bij onze eerste Ballroom danswedstrijd

Een aantal maanden geleden zei ik het al, ik was weer begonnen met dansen. Destijds was het niet de bedoeling om ook samen deel te nemen aan wedstrijden, maar het kan raar lopen. Vorig jaar december kondigde onze dansleraar al aan dat hij ons had opgegeven voor een wedstrijd. Deze ging (gelukkig) niet door vanwege te weinig deelname. Maar vorige week kwam hij weer met een nieuwe wedstrijd.

Dat betekende dat mijn danspartner en ik gisteravond in een dansschool in Hengelo werden verwacht voor onze eerste wedstrijd samen. Het was een beetje een chaotische dag voor mij. Ik had veel te doen en mijn hoofd zat aardig vol. Dus het omkleden en klaarmaken moest ook vlot gebeuren.

Om 19.00 uur precies was ik op locatie. We konden vrijwel meteen beginnen met indansen, wat direct tot de nodige frustratie leidde. Deze dansvloer was aanzienlijk gladder dan wij gewend zijn in ‘onze eigen’ dansschool. Gelukkig waren we beide niet heel erg gemotiveerd om voor de top te gaan en vonden we het vooral al heel gezellig om hier samen te staan.

Die instelling was maar goed ook, want tijdens onze eerste serie dansen (Engelse Wals, Tango, Quickstep) ging het al meteen mis. Mijn danspartner wist de maat van de muziek niet meer te herkennen in had sowieso geen flauw idee wat we nu precies aan het doen waren. Daarnaast stond ik te trillen als een rietje op die vloer, dus het was een wonder dat ik überhaupt nog op mijn benen stond. De chaos was groot, maar we konden er allebei hard om lachen.

Niet veel later was het tijd voor de tweede serie. Wederom dezelfde dansen. Omdat er maar vier paren in onze klasse meededen, was dit al meteen de finale. Gelukkig ging deze serie aanzienlijk beter dan de eerste. Ik denk (weet zeker) dat we in deze serie ons gemiddelde cijfer naar een voldoende hebben weten te tillen. Helaas werd het gemiddelde van beide series genomen voor het eindresultaat. Zo eindigden we alsnog vierde uit vier.

Meedoen is belangrijker dan winnen. Dat vinden wij ook. Toch willen we de volgende keer minimaal één plekje omhoog in het klassement. (Ja, we gaan blijkbaar nog meer wedstrijden dansen). En we hebben al bedacht hoe we dit willen gaan doen:

  • In de maat dansen;
  • Van te voren afspreken welke figuren we wel en welke we niet dansen;
  • Geen auto-ongeluk krijgen waardoor je spieren en rug vastzitten (Tsja, dat had ik jullie nog niet vertelt natuurlijk….);
  • Een paar shotjes alcohol nemen tegen de zenuwen;
  • Iets meer trainen in de aanloop van de wedstrijd (dat hebben we nu totaal niet gedaan).
  • Meedoen bij de ‘thuiswedstrijd’, want dan kennen we de dansvloer tenminste.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s