Verloren schijn – proloog

Sinds ik een klein meisje was, heb ik al de ambitie om een eigen boek te schrijven. Hier heb ik dan ook al verschillende pogingen voor gedaan. Maar op mijn gedichtenbundel na, heb ik nooit voet bij stuk gehouden en een écht boek geschreven. Tot nu. Althans, het boek is nog niet klaar. Al wil ik wel graag mijn verhaal met jullie delen. Een hele spannende stap voor mij, want ik laat nu daadwerkelijk publiek lezen wat ik heb geschreven. Toch ga ik het doen. Vandaag begin ik met het proloog. De volgende keer meer!

Proloog

Met een zucht neemt ze plaats achter haar computer. De muis beweegt ze naar de vrolijke vos onder in het beeldscherm. Een klik verwijderd van iets wat een geheel nieuw leven zou kunnen betekenen. Maar ze twijfelt. Wil ze alles op het spel zetten voor een nieuw avontuur? De muis blijft steken. Onrustig staat ze op. De stoel schraapt over het laminaat. Gefrustreerd en onzeker loopt ze naar de keuken. Uit de kast pakt ze een glas en vult hem met koud water. Even leunt ze met haar armen op het aanrecht. Haar gedachten gaan alle kanten op. De deal accepteren zou veel voordelen bieden, maar het heeft ook een aantal nadelen. Ze weet nog niet of de voordelen opwegen tegen de nadelen. Met het glas water loopt ze terug naar de woonkamer en neemt wederom plaats achter haar computer. Ze staart even naar het scherm. Toch legt ze haar rechterhand op de muis en opent ze de browser. Direct komt de pagina in beeld waar het allemaal om draait. Al haar gegevens staan in beeld. Er zit geen enkele fout in. Dat heeft ze al zeker vijf keer gecontroleerd. Alles om het allesbepalende klikmoment maar uit te kunnen stellen. Onbewust beweegt ze de muis naar de button die heel groot ‘ACCEPTEREN’ roept. Met haar muis schrijft ze de letters over, alsof het voor haar zou beslissen wat ze moet doen. Toch klikt ze niet. Nog één keer spoken alle voor- en nadelen door haar hoofd. Ze sluit haar ogen. Beide handen haalt ze door haar haar. Maar in haar hoofd heeft ze haar beslissing genomen. Heel erg lang geleden al. Resoluut pakt ze de muis nog een keer vast. Deze voelt ondertussen al warm en klam door haar zenuwen en stress. De keuze die ze heeft gemaakt is noodzakelijk, maar dat maakt het niet minder lastig. Voordat ze het zelf goed en wel door heeft, had ze al geklikt op de schreeuwende button. Direct verschijnt er een boodschap in haar scherm.

‘Bedankt voor uw acceptatie. We nemen spoedig contact met u op om de details te bespreken.’

Geschrokken springt ze op. De stoel valt met een klap op de grond. Haar ogen worden groot en met haar tanden bijt ze op haar lip. Ze schreeuwt het uit. Wat had ze gedaan? Waarom? Hoe kon ze zo dom zijn? Na acceptatie kan ze geen kant meer op én dat weet ze. Als hij dit te horen zou krijgen, zou haar leven veranderen in een levensechte hel. Ze versnelt naar de koelkast om er een fles tequila uit te halen. Dit is het enige wat haar kan helpen om deze ellende te vergeten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s