Boodschappen uitdaging #01

Sinds afgelopen zomer heb ik een nieuwe baan. Een heel erg leuke baan, fantastische uitdaging waar ik helemaal op mijn plek zit. Ondanks dat mijn uurloon hoger is, heb ik toch een lager maandbudget dan voorheen. Dit omdat ik minder uur ben gaan werken (van 40 naar 32 uur) en omdat ik veel benzine voorschiet. En benzine is duur. Heel duur.

Nu wenst Ome Duo dat ik vanaf januari begin met het terugbetalen van mijn studieschuld. Iets wat ik ook heel graag wil, want dan kan ik weer verder vooruit kijken. Maar met mijn uitgaven, ben ik bang dat ik dat niet ga redden. Dus besloot ik om mijn vaste lasten en overige uitgaven eens onder de loep te nemen. Ik schrok toen ik zag dat mijn vaste lasten (huur, auto, verzekeringen, abonnementen et cetera) maar liefst 64% van mijn inkomen bedraagt.

Met de nieuwe handige tool van de Rabobank kon ik ook precies zien hoeveel geld ik bijvoorbeeld aan boodschappen, benzine en ‘leuke dingen’ uitgeef. Mijn conclusie: Ik kan zeker besparen op boodschappen door beter te plannen wat ik wanneer ga eten en minder vaak boodschappen te gaan doen. Ik besloot mezelf uit te dagen.

Vanaf nu mag ik maximaal €40 per week uitgeven aan álles wat ik eet. Dat betekent inclusief etentjes buiten huis, bestellingen bij ThuisBezorgd, Too Good To Go boxen en drankjes op zaterdag in de sportkantine. En die uitdaging start vandaag. Om mezelf meer inzicht te geven in wat ik exact uitgeef, pin ik elke zondag €40 en bewaar ik dit in een aparte portomonnee. Daarnaast maak ik elke week een planning en probeer ik op zondag zo veel mogelijk boodschappen te doen voor de hele week. Zondag is mijn rustigste dag van de week, dus dat moet lukken.

Vandaag ben ik deze uitdaging al aangegaan. Ik heb tot nu toe boodschappen gedaan voor de hele week met uitzondering van zaterdag. Totale kosten? €25,70. Aanstaande zaterdag hebben we teamfeest en eten we pizza. Dit kan dus nog prima in mijn weekbudget van €40!

Ik ben benieuwd wanneer mijn creativiteit aangesproken zal worden omdat ik bijvoorbeeld meer uit eten wil. Ik ben sowieso benieuwd hoe lang en goed ik dit vol hou. Maar de eerste stappen zijn gezet. Ik heb het zwart op wit en online op het internet…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s