Bril als fashionitem

Ik heb al een paar jaar een bril. Al heb ik hem niet vaak op. Veel liever draag ik mijn lenzen. Makkelijker met sport en als het regent. Soms bedenk ik ’s ochtends dat het een een prima ‘brildagje’ zou kunnen zijn. Toch besluit ik vaak om dit niet te doen. Meestal heeft dit te maken met volleybal ’s avonds. Ik merk namelijk dat wanneer ik overstap van lenzen op bril, dat het even tijd kost om scherp te stellen, te oriënteren en te wennen aan deze andere manier van kijken. Ik heb wat redenen voor mezelf op een rij gezet waarom ik wél mijn bril zou moeten dragen.

Look compleet maken

Ik vind bij sommige outfits een bril echt heel tof staan. Vaker bij anderen dan bij mezelf. Maar ik weet zeker dat ik ook genoeg kleding in de kast heb liggen die prima matchen met een bril. Ik denk dat het een kwestie van durven en doen is. Het is toch een soort van drempel die je even over moet stappen. Ik heb mezelf een doel gezet: in deze maand ga ik minstens twee dagen een outfit dragen waarbij ik mijn bril meegerekend heb. Ik ben benieuwd of het me lukt!

Professionele uitstraling

Door middel van een bril kun je jouw uitstraling beïnvloeden. Toen ik nog op de Pabo studeerde, heb ik eens een juf gesproken die een bril droeg met standaard glazen. Dus glazen zonder plus- of minsterkte. Ik was er in eerste instantie een beetje verbaasd over, maar toen legde ze me uit dat ze met bril strenger overkwam en zo meer autoriteit over de kinderen had. Achteraf is dit misschien meer iets ‘tussen je oren’. Dat je je zelfverzekerder voelt omdat je zelf de indruk hebt dat je professioneler lijkt.

Prettiger voor de ogen

Gelukkig is het hele warme weer voorbij. Ik merkte dat ik door de airco vaak last had van droge ogen en lenzen. Op dat moment is een bril veel prettiger. Het biedt meer rust aan je ogen en laten meer zuurstof door. Ook ’s avonds op de bank tijdens het kijken van een film of het spelen van een game heeft mijn voorkeur het dragen van een bril. Overdag kijk ik ook al veel naar schermen. ’s Avonds zijn mijn ogen dan gewoon ‘op’.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s