7 leuke activiteiten om te doen op een date

Toen ik onlangs met een leuke Tindermatch plannen maakte voor een date, werd al gauw geopperd om samen ergens een drankje te doen. Leuk natuurlijk, maar ook vrij basic. Daarnaast zit je wel super ongemakkelijk op dat terrasje of in die kroeg als je geen klik blijkt te hebben. Ik ben zelf veel meer van het iets ondernemen. Als je bezig bent met een activiteit en het klikt niet, heb je nog iets anders om je aandacht op te richten. Klikt het wel? Dan kun je meteen ervaren hoe de ander met winst, verlies of bepaalde situaties omgaat. Daarom een lijstje van activiteiten die ik leuk vind om te doen op een date. Dit hoeft natuurlijk niet per se een eerste date te zijn…

Poolen

Dit heb ik met de hierboven genoemde Tindermatch gedaan. Voor poolen hoef je niet per se goed te zijn. Het is een veilig spelletje voor iedereen (tenzij je de bal dusdanig stoot zodat ‘ie over de tafelrand vliegt…). Daarnaast leer je elkaar op een heel andere manier kennen. Want kan de ander tegen zijn verlies? Ook kun je, als het klikt, elkaar een beetje uitdagen. Poolen is ook leuk voor een dubbeldate! Jullie tegen het andere koppel.

Bowlen

Bowlen is eigenlijk soortgelijk aan poolen alleen wat lastiger voor motoriekgestoorde mensen, zoals ik. Wat natuurlijk wel ideaal is, is dat je de ander om hulp kunt vragen. Want hoe hou je zo’n bal ook al weer goed vast? En wat is de beste roltechniek? Misschien moet je dat even samen doen om het goed te leren.

(Glow in the dark) midgetgolf

Toen ik bij vriendinnen advies ging inwinnen voor die tweede date die ik dus moest organiseren, kwamen een heleboel vriendinnen met glow in the dark midgetgolf. Ik heb dit inderdaad al vaker gedaan, maar nooit op een date. Ook hierbij kun je elkaar natuurlijk op een leuke manier uitdagen.

Schaatsen

Als het nu winter was geweest, dan had ik ervoor gekozen om samen te gaan schaatsen op de komende tweede date. Hoe leuk is het om -letterlijk- samen op glad ijs te begeven? En na heel vaak op het ijs te zijn gevallen kun je samen genieten van een warme kop chocolademelk of gewoon even om een knuffel vragen om op te warmen.

Gamehal/Arcade/Spelletjescafé

Ik ben in Amsterdam wel eens naar een spelletjescafé geweest. Gezellig samen een bordspel spelen onder genot van een drankje. Moet je natuurlijk wel tegen je verlies kunnen! (En geen Monopoly spelen, want als er geen klik is duurt die date wel heel erg lang). Ditzelfde geldt voor een gamehal of arcade. Over een niet al te lange tijd wordt er één geopend in Enschede. Sowieso dat ik daarheen ga!

Varen

Voor een eerste date is dit misschien ietwat gewaagd. Helemaal omdat je letterlijk geen kant op kunt op het water. Maar het is wel leuk om op een tweede, derde of vierde date te gaan doen! Een bootje huren en varen maar. Ik was heel verbaasd dat er nog zo ontzettend veel fluisterbootverhuurders in Nederland zijn. Ongetwijfeld zit er ook 1 niet ver bij jou vandaan! Direct een stuk minder toeristisch dan helemaal naar Giethoorn rijden.

‘Iets’ creatiefs

Dit moet natuurlijk wel een beetje bij je passen. Maar het is super leuk om samen te gaan schilderen, foto’s te gaan maken of een beetje te kleien. Je hoeft er geen talent in te hebben om het leuk te maken. Het gaat erom dat je elkaar leert kennen, niet dat je een kunstwerk maakt die straks in het Rijksmuseum komt te hangen. Tijdens mijn tweede date neem ik twee wegwerpcamera’s mee (ja, die bestaan nog!). Eens kijken wat voor foto’s wij kunnen maken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s