Getting to know me #03

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een aantal vragen over mijzelf heb beantwoordt. Maar vandaag is het weer zo ver! Ik heb wederom vijf vragen gevonden die ik voor jullie zal beantwoorden. Hoe goed kennen jullie mij nu al? 😉

Waar besteed jij te veel tijd aan?

Dat zijn aardig wat dingen. Ik besteed te veel tijd aan gamen, mijn konijntjes, Tinder… Noem het allemaal maar op. Ik heb op mijn telefoon een app geïnstalleerd die meet hoeveel tijd ik per dag mijn scherm aan heb staan, hoeveel minuten ik aan een bepaalde app ‘verspil’ en hoe vaak ik mijn scherm ontgrendel. Dit kan best confronterend zijn. De laatste tijd ben ik weer wat actiever op Tinder en dan merk ik toch meteen verschil. Daarnaast merk ik aan mijn lichte en onrustige slaap dat ik te veel game. Of eigenlijk, te lang door ga met gamen. Ik heb laatst een nieuwe game gekocht voor de Switch en ik ben verslaafd. Maar ik ken mijzelf en weet dat dit meestal in vlagen is.

Hoe ziet jouw ideale vrije dag eruit?

Op mijn ideale vrije dag gaat mijn wekker niet en wordt ik volledig uitgerust wakker tegen half 10. Vervolgens staat het ontbijt al voor me klaar in de keuken en hoef ik alleen maar aan te schuiven. Wie dit ontbijt voor me heeft gemaakt, laat ik in het midden. Gek genoeg word ik op mijn ideale vrije dag wel in mijn eigen huis wakker. Geen vakantie, want dat voelt direct weer als ‘verplicht sight seeing’. Na het ontbijt maak ik me klaar en zal ik richting het strand gaan. Deze is op wonderbaarlijke wijze een stuk dichterbij dan daadwerkelijk het geval. Het weer is lekker, niet te warm. Op het strand zal ik beachvolleyballen, gezellig doen, barbecueën en cocktails drinken. Al mijn volleybal vrienden zullen hier zijn. De dag sluiten we af met een kampvuur op het strand.

Wat is het beste advies dat iemand jou ooit gaf?

Het is niet direct een advies, maar wel iets waardoor ik de wereld anders ben gaan zien. Ik ben veel onzeker geweest over mijzelf (soms nog steeds) en ik keek absoluut niet graag in de spiegel. Mijn ex zei ooit, jaren nadat het uit was, het volgende tegen me toen ik mijn onzekerheid over een scharrel uitsprak:

“Esmée, nu stoppen met onzeker doen. Natuurlijk ben je leuk genoeg voor hem. Ik ben ook voor je gevallen en ik val alleen op leuke meisjes.”

Het lijkt misschien overdreven, of weinig van betekenis. Maar het was voor mij een eye-opener en het gaf me de boost in zelfvertrouwen die ik op dat moment nodig had. Iets wat ik hem volgens mij nog nooit heb verteld. Dus bij deze, D. dank je wel! ♥

Wat wil jij nooit meer doen?

Dit vind ik een lastige vraag, want alles wat ik heb gedaan heeft er toe geleid dat ik ben geworden wie ik nu ben. Er zijn weinig dingen waar ik écht spijt van heb. Ik zou willen dat ik mij nooit meer iets aantrok van een ander. Dat de mening van een ander over mij geen effect meer heeft op hoe ik mij voel. Dat is een streven. Al zal dit mij niet direct lukken.

Woon je liever samen of alleen?

Toen mijn relatie met mijn ex uitging, moest ik terug op kamers. Iets waar ik op dat moment onwijs tegenop zag. Ik was gewend aan mijn vrijheid, aan het hebben van mijn eigen ruimte en geen rekening te hoeven houden met een ander. Toch viel dit mij reuze mee. Ik vond het studentenhuis ontzettend gezellig en dat kwam voornamelijk door mijn huisgenoten. Ik heb daar met veel plezier gewerkt, ondanks dat er ook de nodige irritaties waren. Toen ik daarna afgestudeerd was en op zoek ging naar een huis voor mijzelf, was ik bang voor het tegenovergestelde. Dat ik mij continu alleen zou voelen. Ook dit is niet het geval. Ik vind het heerlijk om alleen te zijn en te doen en laten wat ik wil. (Wat overigens soms ook terug te zien is aan de rommel die ik ‘vergeet’ op te ruimen).

Om heel eerlijk te zijn, weet ik het antwoord op deze vraag niet. Ik neig naar samenwonen, puur omdat je dan samen op de bank kunt zitten en tv kunt kijken, samen de afwas kunt doen en omdat er dan iemand is die tegen me zegt dat het écht eens tijd wordt op de kamer op te ruimen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s