Papegaai

Photography # 06 – Dieren in Wildlands

Vorige week zondag was ik met een paar vrienden naar de dierentuin. Ik had namelijk wat vrijkaartjes gewonnen bij de Vriendenloterij en het leek me gezellig om dit met mijn oud-bestuursgenootjes te doen. Gelukkig reageerde iedereen enthousiast en daarom zaten we redelijk op tijd in de auto, op weg naar Wildlands in Emmen.

Natuurlijk heb ik mijn camera meegenomen. Ik heb ontzettend veel foto’s gemaakt, maar alleen de mooiste geselecteerd om jou te laten zien!

Papegaai
Deze vogel/papegaai gaf echt een showtje weg. Ik heb meerdere foto’s van hem kunnen maken, maar dit is toch wel echt het mooiste resultaat. Ik hou van de kleuren en de scherptediepte. Ik moet bekennen dat deze foto mijn achtergrondfoto op mijn telefoon is geworden. Hij heeft Dobby en Winky van de troon gestoten….
Bij Wildlands heb je de mogelijkheid om met een safaribusje door het verblijf van de dieren te rijden. Dit hebben wij uiteraard ook gedaan. Wat ik persoonlijk erg jammer vind, is de achtbaan die je overal ziet (wat doet een achtbaan uberhaupt in de dierentuin?!) Het gaf wel de mogelijkheid om deze Giraffe van dichtbij te fotograferen.
Tijdens de safari reden we ook langs deze groep dieren. Om heel eerlijk te zijn, ben ik vergeten wat voor dier dit ook al weer was. Het mooie aan deze foto vind ik hoe de moeder perfect in de camera kijkt.
Behalve alle ‘volwassen’ dieren, waren er ook een heleboel jongen. Zo ook deze jonge onager. Het beest leek amper op zijn pootjes te kunnen staan, maar kwam wel heel dichtbij.
Heel even had ik het gevoel in de Apenheul rond te lopen, toen we erachter kwamen dat de doodshoofdaapjes ‘los’ rondliepen. Dit schatje zat de hele tijd op het hek, te genieten van alle aandacht die de bezoekers hem gaven. Helaas was hij geen echt fotomodel, want hij bewoog ontzettend snel.
Ik moet nodig een nieuwe lens kopen, eentje waarmee ik nóg beter kan inzoomen. Dan was deze leeuwin ongetwijfeld nog beter/mooier in beeld gekomen. Al met al ben ik alsnog wel tevreden met het resultaat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s