Ik kocht een Magic Box bij Too Good To Go

Op dit moment voel ik mij een wereldverbeteraar. Niet omdat ik op de fiets naar mijn werk ben geweest, wat ik wel had moeten/willen doen, of omdat ik tassen met oude kleding naar het Leger des Heils heb gebracht, die er trouwens wel voor klaar staan, maar omdat ik een Magic Box bij Too Good To Go heb gekocht.

Je zult je vast afvragen waar ik het over heb. Begrijpelijk, want ik had tot halverwege deze week ook geen flauw idee wat het was. Tot mijn zusje me tipte. Nu woont zij in Utrecht en is het leven daar nét iets anders dan in Twente, maar wie niet waagt, wie niet wint.

Too Good To Go is een app om voedselverspilling tegen te gaan. Het idee is heel simpel, maar wel geniaal. Veel bakkerijen, supermarkten, broodjeszaken, tankstations et cetera verkopen eten. Dit eten kan niet eeuwig bewaard worden of verkocht worden. Veel bakkers gooien hun restanten aan het einde van de dag gewoon weg. Zonde! Want dit is natuurlijk nog gewoon goed, alleen niet goed genoeg om de volgende dag weer te verkopen. Wist je dat voedselverspilling goed is voor maar liefst 8% van de CO2 uitstoot?

Met de Too Good To Go app kun je een Magic Box kopen voor een paar euro. Dit heb ik gisteren gedaan bij Bakkerij Nollen in een buurtdorpje. Deze mocht ik vandaag ophalen! Helaas zijn er in Twente nog weinig ondernemers die meedoen aan deze organisatie. In Utrecht, Amsterdam en andere grote steden leeft dit al veel meer. Omdat je geen flauw idee hebt wat de bakker aan het einde van de dag overhoudt (en hij ook niet), is het dus een verrassing wat je krijgt én hoeveel je krijgt. Mijn Magic Box kostte €4,99. En ik had geluk. Want hij was rijkelijk gevuld!

Wat zat er in mijn Magix Box?

Het bakkersmeisje kwam terug met een aardig aantal producten en ik was direct onder de indruk. Allereerst legde ze deze cake op de toonbank. Ik ben echt dol op cake en ik weet zeker dat hij het weekend niet zal overleven. Ik heb nog niets geproefd, dus ik kan je daar nog niets over vertellen. Maar Bakkerij Nollen staat bekend om zijn goede kwaliteit, dus hier zal ook niets mis mee zijn!
Vervolgens kwam het meisje met dit stuk brood. Eerst vroeg ik me af wat het was. Het lijkt een beetje een lomp hoopje bij elkaar. Maar volgens mij is dat ook de bedoeling! Het is namelijk een notenbrood. Deze heb ik voorals nog in de vriezer bewaard (want dat kan dus gewoon he, met brood!)
Vervolgens legde ze deze twee zakjes met kleine bolletjes op de toonbank. Een zak met 10 krentenbolletjes en een zak met 6 witte broodjes met zaad. Dit komt mij écht heel goed uit, want ik ga morgen naar Amsterdam met mijn zusje. Ik heb haar al geappt dat ze geen lunch mee hoeft te nemen, want die heb ik al dankzij haar.
Last but not least zat er ook nog een heel brood in mijn Magic Box. Op het eerste gezicht lijkt er niets mee aan de hand, tot je het brood omdraait…
Inderdaad. De bakker heeft zich vergist en de pitten over de verkeerde kant van het brood gestrooid. Een misbaksel. Helemaal niets mis mee, alleen niet ‘toonbaar’ voor verkoop. Ook deze heb ik vooralsnog in de vriezer bewaard, maar maandag zal ik zeker een paar snee meenemen voor de lunch!

Nu jij!

Omdat er in Twente nog vrij weinig ondernemers zijn die meedoen aan Too Good To Go, is het ‘vechten’ om een bon te bemachtigen via de app. Om die reden raad ik jullie allemaal af om mee te doen… Grapje natuurlijk 😉

Ik vind dit een super tof initiatief en ik hoop oprecht dat er meer ondernemers de weg naar deze organisatie weten te vinden. Ik hoop ook dat meer mensen de weg weten te vinden en het aandurven om een Magic Box te kopen. Heb jij er al eens één gekocht? Wat zat er toen bij jou in? Laat het me weten of je net zo enthousiast bent als ik!

PS. Vergeet niet, de box wordt altijd gevuld met restanten, soms heb je meer geluk dan een andere keer.

2 gedachtes over “Ik kocht een Magic Box bij Too Good To Go

  1. Leuk! Ik heb al meerdere positieve ervaringen met de TooGoodToGo – app. Het delen van mijn ervaring heeft jou dus ook doen overtuigen ;).
    Hopelijk binnenkort nog meer ondernemers die zich aanmelden om mee te doen. 🍀

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s