Getting to know me #01

Een vriendin zei laatst: “Essie, weet je wat je moet doen? Een interview met jezelf houden op je blog. Dat vind ik altijd super leuk om te lezen!” Toen kwam ik aan het nadenken. Ik moet zeggen dat ik het wel met vriendin L. eens ben. Dat soort posts vind ik ook altijd onwijs leuk om te lezen! Dus heb ik op het internet gezocht naar wat ideeën. Vanaf nu zal ik eens in de zoveel tijd een vijftal vragen beantwoorden. Heb je zelf een vraag die ik zou moeten beantwoorden? Laat hem dan achter in de comments!

Wanneer heb jij voor het laatst iets voor het eerst gedaan?

Dit vind ik best een lastige meteen! Ik ben niet iemand die je als dare-devil zou bestempelen. Al hoewel ik natuurlijk wel graag nieuwe dingen uitprobeer. Als ik dan iets moet benoemen, is het wel het alleen op een terrasje gaan zitten. Ik vond dit doodeng en super spannend om te doen. Ik was bang dat iedereen me aan zou kijken, maar dat viel ontzettend mee! Dit is iets wat ik zeker van plan ben om vaker te doen, al is het dan natuurlijk geen eerste keer meer…

Werk jij om te leven of leef je om te werken?

Dit vind ik een ontzettend diepgaande vraag, maar ik kan wel van mijzelf zeggen dat ik werk om te leven. Ik doe in mijn vrije tijd graag leuke dingen en als het dan geld kost, dan is dat maar zo. Geld moet rollen, toch? En met hele dagen thuis op de bank zitten, bereik je ook niets. Al moet ik zeggen dat ik het wel belangrijk vind als mijn werk een beetje leuk is. Het moet niet zo zijn dat ik mezelf écht tot werken toe moet zetten.

Je bent op DE perfecte plek aangekomen. Hier is alles wat je maar wilt. Hoe ziet deze plek eruit?

Het allereerste wat in mij opkwam, was een strand en zonvakantie achtige setting. Maar dat is wat mij betreft niet dé perfecte plek. Misschien een plek met allemaal mooie mannen met witte konijntjes… 😉 Nee grapje, ik ga voor een ontzettend oude, maar gigantische bibliotheek. Een enorme ruimte, meerdere verdiepingen die je alleen met oude trappetjes kunt bekijken. Het plafond is van glas in lood. De kasten staan vol met oude boeken, maar ook de nieuwste boeken kun je er vinden. Daarnaast is er een gigantische relax lounche, waar je op je dode gemakje boeken kunt lezen, ontspannen kunt liggen of zitten en een kopje latte macchiato kunt drinken.

Is datgene waar je je nu druk om maakt, over een jaar nog net zo belangrijk?

Momenteel maak ik mij vooral druk om het vinden van werk. Ik hoop dat ik dit over een jaar niet zo belangrijk meer vind. Ik hoop toch dat ik wel eerder werk vind. Verder maak ik me druk om mijn huid en dan met name in mijn gezicht. Stress is bij mij direct zichtbaar door vlekjes, plekjes en puistjes. Ik voel me daar soms ontzettend onzeker over. Dit zal ongetwijfeld over een jaar ook zo zijn, want dit heb ik al jaren.

De meeste mensen besteden meer tijd aan het boeken van de vakantie dan aan het plannen van hun eigen leven hoe zit dat bij jou?

Oei! Ik denk dat ik hier ook onder val. Vooral de laatste tijd. Al heb ik weinig gepland aan mijn vakantie naar Barcelona. Maar als ik nu vooruit kijk in mijn leven, weet ik ook niet zo goed waar ik over 5 of zelfs 10 jaar zal staan. Persoonlijk vind ik het lastig om hierover na te denken. Je weet nooit wat er gebeurd in je leven. Misschien ontmoet ik de prins met het witte konijn, misschien ook niet. Het kan allemaal twee kanten op gaan, daarom leef ik liever per dag, week of maand.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s