Konijnverhaal #05 – Een goed gesprek

Sinds half april is het volleybalseizoen afgelopen. Dat betekent voor mij dat ik op vrijdag avond en zaterdag overdag weer vrij ben. Ideaal voor de klusjes die ik nog in huis wil doen! Maar aan de andere kant is het af en toe ook best wel saai. Veel vrienden hebben altijd wel wat te doen en ik wil ook niet altijd de deur uit.

Al gauw betrapte ik mezelf erop dat ik muziek op mijn Google Home aanzet om vervolgens in de konijnenren te gaan zitten om een goed gesprek te hebben met Dobby of Winky. Nooit met hen allebei! Want de informatie die ik met ze bespreek is vertrouwelijk. Ik vraag dan ook of ze het niet aan elkaar door willen vertellen. Nu denk je natuurlijk meteen dat ik met Dobby over Winky praat en andersom. Maar dat is écht niet het geval!

Maar waar praat ik dan wel over met mijn konijnen? Volgens mij praat ik vooral overal en nergens over. Het is best lastig om dat nu te reproduceren of een concreet voorbeeld te geven. Gisteren heb ik ze verteld dat het echt tijd was voor een grote schoonmaak en dat ik de hele woonkamer zou gaan stofzuigen en dweilen. De manier waarop Winky naar me keek, zei eigenlijk al voldoende. Het was een blik van: ‘He, he, dat werd wel tijd!’ En eerlijk gezegd had ze daar ook wel gelijk in.

Vlak voor de verbouwing heb ik ook nog een goed gesprek met de konijnen gehad. Ik twijfelde enorm of ik Dobby en Winky naar mijn ouders (opa en oma) zou brengen gedurende de verbouwing. Ik wilde ze niet in onnodig stof en lawaai laten zitten, maar ik zag er ook enorm tegenop om de konijnen mee te moeten nemen in mijn oude Twingo. Weer ben ik in de ren gaan zitten en heb ik samen met Dobby en Winky alle voor- en nadelen op een rijtje gezet. Nadat ik de situatie ook nog eens met de aannemer had besproken, hebben we uiteindelijk in goed overleg besloten om toch niet naar de Achterhoek te rijden samen. (Achteraf maar goed ook, want die specifieke rit stond ik stil langs de snelweg…)

Natuurlijk praat ik ook wel eens over mijn Tinder matches met Winky. (Dobby wordt hier heel jaloers van!) Daarentegen bespreek ik vaak met Dobby wat ik ’s avonds zou gaan eten.

Heb jij ook wel eens een goed gesprek met jouw huisdier? Waar praat je dan over? 🙂

2 gedachtes over “Konijnverhaal #05 – Een goed gesprek

 1. Mooi verhaal !
  En inderdaad tegen dieren kan je praten !
  Ze begrijpen je best wel !
  Jammer dat ze niet kunnen terug praten !
  Dat zou nog wat worden hé !
  Ik praatte altijd tegen mijn hond maar jammer genoeg is ze er niet meer na 14 jaar !
  Groetjes

  Geliked door 1 persoon

  1. Dat ben ik helemaal met je eens! Sowieso heb ik van Winky heel vaak het gevoel dat ze me echt wel wat wilt zeggen. Blikken zeggen soms natuurlijk ook genoeg! Wel jammer van je hond.. 😦 Dat is altijd zuur.

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s