Verschillende type zwemmers

De basisscholen hebben vakantie. Normaal zou me dat niet zo veel uitmaken. Ik moet alsnog gewoon naar mijn werk toe. Maar deze twee weken maakt het mij wél uit. Dat omdat we geen volleybaltraining hebben. Ook yoga heeft een week vakantie. Hierdoor heb ik dus zeker twee weken geen sport, geen manier om mijn energie kwijt te kunnen of om mijn spieren soepel te houden.

Sinds driekwart jaar geleden vind ik het fijn om af en toe naar het zwembad te gaan. Met de nadruk op af en toe. Ik trek dan een aantal baantjes en ga dan weer naar huis. Ik besloot dat ik dat nu ook mooi weer kon doen. Zo ben ik alweer drie keer naar het zwembad geweest. En elke keer valt me hetzelfde op. Er zijn verschillende type mensen in het zwembad. Gisteravond heb ik er weer vier kunnen onderscheiden. Er gaat geen avond voorbij zonder deze mensen in het water. Welke dat zijn? Hier komen ze!

Het oude vrouwtje. Er is altijd een oud vrouwtje aan het zwemmen. Ze zwemt niet vlot, maar houdt het wel ontzettend lang vol. Dit vrouwtje is ook altijd heel gezellig. Ze maakt graag een babbeltje met je en vertelt graag iets over haar kleinkinderen. Op het moment dat je zelf in het water springt en het oude vrouwtje is al aanwezig, is zij degene die zegt: ‘Ja, aan dat koude water moet ik ook altijd even wennen…’ Persoonlijk ben ik dol op deze oude vrouwtjes. Ik vind het leuk om ze even wat gezelligheid te bieden.

De midlifecrisis man. De midlifecrisis man is een man van een jaar of 45/50. Geen idee precies, ik ben niet zo goed in het inschatten van leeftijden. Maar het is altijd een man die alleen komt en gewoon een beetje baddert. Hij zwemt wel, maar niet vlot en blijft vaak ook aan aan het einde van een baantje even aan de rand van het bad om op adem te komen. Opvallend aan deze midlifecrisis man is dat hij graag naar de dames in het bad kijkt. Wat ook opvallend is, is dat hij dit totaal onbeschaamd doet. Je voelt zijn ogen vaak in je rug branden. De midlifecrisis man is absoluut niet mijn favoriet.

Uitslover in de verkeerde baan. De meeste zwembaden waar ik ben geweest, hebben twee banen afgezet voor de snelle zwemmers. Kun je sneller zwemmen dan gemiddeld, dan wordt er van je verwacht dat je dit hier doet. Zo zijn de gemiddelde zwemmers en de snelle zwemmers elkaar niet tot last. Behalve de uitslover in de verkeerde baan. Dit is meestal een jonge man, eind 20, begin 30. Deze man laat graag zien wat hij kan, haalt iedereen in en zwemt zelfs soms onder mensen door. Maar dit doet hij op de banen die daar niet voor bedoelt zijn. Super irritant!

Het theeclubje. Het theeclubje bestaat uit drie tot vier vrouwen die gezellig met elkaar praten. Zij hangen vaker aan de zijkant van de baan dan dat ze echt aan het zwemmen zijn, maar áls ze zwemmen, dan gaat dit niet bepaald snel. Zij willen ook het liefst met z’n allen naast elkaar zwemmen, zodat ze het gesprek niet hoeven te staken. Van het woord ‘uitwijken’ hebben zij nog nooit gehoord.

 

5 gedachtes over “Verschillende type zwemmers

  1. In de zomer is er vaak nog een type, een variant op dat theekransje. Twee overwerkte/oververmoeide moeders die hun kroost (8-12 jaar oud) even in het water parkeren en dan samen al keuvelend wat baantjes trekken. Doorgaans totdat een van de kinderen, die ergens in een hoek van het bad aan het spelen/klieren zijn, begint te huilen/schreeuwen/op zoek gaat naar zijn/haar moeder. Die troost het kind, kaffert een of meerdere kinderen uit en dreigt dat ‘als er nog een keer gedoe is, ze direct het zwembad verlaten’. Kinderen spelen weer verder, moeders zetten het keuvelend zwemmen voort, totdat de scene zich herhaalt met een van andere kinderen (doorgaans van de andere moeder), waarop beide moeders zich uit het water hijsen, de ruzie proberen op te lossen en zeggen ‘dat dit nu echt de laatste keer is’. Het hele gebeuren herhaalt zich nog een keer, waarop de moeders, nu stikchagrijnig, de oudere kinderen sommeren om te gaan douchen en met de jongere kinderen de spullen verzamelen, om vervolgens richting kleedkamer te vertrekken.

    Geliked door 1 persoon

    1. Haha! Ik zie het al helemaal voor me. Gelukkig ben ik deze nog niet tegengekomen, omdat ik pas sinds september zwem, maar ik ga nu écht goed voorbereid het zwembad in over een paar maanden…

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s