Verbouwing #03 – Nieuwe vloer!

Vrijdag was ik, zoals elke dag, aan het werk op kantoor. Het was een vrijdag zoals iedere vrijdag. De laatste dingen worden afgerond en daarna heeft iedereen zin in weekend. Ik ook. Al wist ik dat ik nog aardig wat moest leeghalen in mijn keuken en badkamer. Omdat ik zaterdags naar mijn ouders wilde, besloot ik eerst nog even te tanken. Dat is in Enschede aanzienlijk goedkoper dan in dit dorp. Daarna ben ik met een omweg naar huis gereden.

Ik reed nog niet halverwege toen ik mijn telefoon hoorde. Ik accepteerde de speaker, al had ik geen idee wie mij belde. Ik had mijn telefoon namelijk ergens ver onder in mijn tas gegooid. Als het één van mijn vrienden was geweest, hadden ze vast heel raar opgekeken dat ik op zo’n serieuse toon opnam. Maar gelukkig waren het niet mijn vrienden, maar was het de aannemer van de verbouwing.

Hij sprak met een heerlijk Twents accent, terwijl ik in de file voor de verkeerslichten stond. Hij gaf aan dat ik niet moest schrikken als ik thuis kwam, want ze hadden de vloer vast afgeplakt. O. Vreemden in mijn huis zonder dat ik het wist. Mweh, ik was niet direct fan. Ik wist wat ik nog op wilde ruimen voordat ze daadwerkelijk zouden beginnen. Jammer weer. Maar goed, ik nam het voor lief. Want wat moet je anders in die situatie?

Ik had nog even met hem gesproken over het verloop en toen waren we uitgesproken. Een kleine twintig minuten later was ik ook eindelijk thuis. Ik opende de deuren en was direct ‘onder de indruk’ van mijn nieuwe vloer. Gelukkig is dit tijdelijk, want ik had zelf nooit voor wit gekozen 😉

Al moet ik toegeven dat de plakfolie (denk ik?) wel lekker zacht is aan de voeten. De witte plakken zijn vastgetapet met blauw plakband, zoals je ook op de foto kunt zien. Prachtig! Gelukkig is dit maar voor even. Gisteren zijn ze écht begonnen met de verbouwing. Ik heb nu geen stromend water meer, geen badkamer en geen keuken. De wc is tot op het bot kaalgeplukt, alleen de pot zelf staat er nog. Hoewel ik het heel gezellig vind om het keukenblok midden in de woonkamer te hebben, ben ik wel heel blij dat dit maar 7 werkdagen zal gaan duren. Thuisbezorgd zal hier blij mee zijn, want ik heb vandaag een lekkere pizza besteld.

Ps. Vrienden? Iemand deze week uit eten? Of ik bij jou? Ja, mag het? Bel of app me, xoxo.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Een gedachte over “Verbouwing #03 – Nieuwe vloer!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s