Date Stories #05 – Hardnekkig

Het is alweer een tijdje geleden dat ik jullie iets heb verteld over mijn liefdesleven. Maar na afgelopen week móét ik echt weer een verhaal vertellen! Het gaat over iemand die echt heel hardnekkig was in het geloven dat wij samen absoluut geen match made in heaven zouden zijn. Het was duidelijk dat hij dit niet met me eens was…

Het is alweer enige tijd geleden dat ik K. leerde kennen op Tinder. Hij volleybalde. Dus dat betekent dat ik al iets sneller geneigd ben om naar rechts te swypen. Bevooroordeeld, ja ik weet het. En opzich was hij niet lelijk. Althans, aan zijn foto’s te zien. Ik heb K. nooit in het echt ontmoet. Al gauw raakten we aan de praat en ging het over van alles en nog wat.

Het viel me direct al op dat K. ontzettend open over alles is. Hij had een nieuw huis gekocht en stuurde al vrij vlot alle foto’s én zelfs het adres. Ik kreeg een foto van zijn huis met de auto naast de deur waarop het nummerbord zichtbaar was. Ik vroeg me af of hij ook van mij verwachte dat ik dit soort dingen zou vertellen, want dat stond niet bepaald op mijn planning. Maar hij begon er nooit over. Wel belde hij me binnen een paar dagen, ‘omdat hij mijn stem wilde horen’. Maar we appten net een dag!

Terwijl we zo nu en dan verder spraken, niet dagelijks want daar hou ik niet van, probeerde hij af en toe een datum te prikken om af te spreken. Nu voelde ik me daar nog niet klaar voor en kon ik de boot een beetje afhouden. Het hielp ook wel dat mijn agenda een beetje aan de volle kant was. 

Steeds vaker begon me op te vallen dat hij bepaalde basiskennis niet had. Wist bijvoorbeeld de betekenis niet van introvert en extravert. Nu mag je daar niet op oordelen, maar ik irriteerde me daar toch wel aan. Terwijl K. een nieuwe poging deed om af te spreken, besloot ik in mijn hoofd dat ik er eigenlijk wel klaar mee was. 

Ik heb hem letterlijk gezegd dat ik niet geloofde dat wij ‘een match made in heaven waren’. Hierop vraagt hij of afspreken uberhaupt wel zin heeft. Ik geef aan dat ik niet denk dat dit het geval is en dat we het beter hierbij kunnen laten. Vrij duidelijk toch? Op dat moment dacht ik ook dat het goed zo was en dat K. begreep dat er écht niet meer in zat. Maar dit gevoel duurde nog geen minuut. Want toen kreeg ik een appje met dat we het best even konden proberen, om te kijken wie we zijn. 

Vol verbazing las ik dit appje en besloot ik nog duidelijker te maken dat ik niet het idee had dat dit goed zou zijn. Hij heeft het in de volgende twintig minuten nog zeker 3 keer geprobeerd en toen was ik er écht klaar mee. Al met al was het na een half uur zo goed als eindelijk duidelijk en kwam het gesprek tot een einde. Opvallend? Op Tinder was de match binnen een minuut opgeheven. 

4 gedachtes over “Date Stories #05 – Hardnekkig

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s