Photography #03 – Natuur

Op eerste paasdag had ik helemaal niets gepland. Achteraf maar goed ook, want ik had de avond ervoor een wel heel gezellige avond gehad met wat vrienden. Mijn hoofdpijn en brakheid nam de overhand, maar ik wilde er niet aan toegeven. Het was prachtig weer en ik zou er spijt van krijgen als ik de hele dag binnen zou zitten, dat wist ik zeker. Daarop besloot ik om te gaan wandelen. Dit deed ik in het verleden wel vaker, nu alleen nog maar kleine afstanden. Ik had een wandelroute van 10km gevonden en die stond me wel aan. Zo kon ik meteen mijn huidige woonplaats en omgeving beter leren kennen. Natuurlijk nam ik mijn camera mee op pad! Tijdens het nakijken van de foto’s op mijn laptop, zag ik tot mijn grote schrik dat een groot aantal foto’s gigantisch overbelicht zijn. Niet gek met de zon van afgelopen zondag, maar wel ontzettend jammer. Toch wil ik een aantal foto’s met jullie delen.

Persoonlijk was ik erg onder de indruk van de weerkaatsing van de bomen en het gebouw in het water. Jammer genoeg is deze foto ook een voorbeeld van overbelichting, met name als je kijkt naar de lucht.
Als je een flink stuk gaat wandelen, kom je een heleboel dieren tegen. De eersten die ik heb gezien was familie eend. Vlak nadat ik deze foto had genomen, besloot de familie om te gaan zwemmen. Ik wilde niet dichterbij gaan staan om de eenden af te schrikken en mijn lens kon helaas niet verder inzoomen dan dit.
Meer weerkaatsing in het water! Alleen iets minder overbelichting dit keer. Ik hou van de natuur. Dit soort foto’s vind ik prachtig.
De wandelroute stuurde mij door het bos. Deze foto heb ik gemaakt toen ik achterom keek. Er is veel te zien op deze foto en dat is de reden dat ik hem interessant vind. Hij houdt mijn aandacht vast.
Groen! Natuur! Lucht! Zon!
Als het gaat om het maken van foto’s, dan maak ik het liefste close-ups. Maar helaas heb ik daar nog niet de juiste lens voor kunnen kopen.. (Staat wel op mijn wish-list uiteraard!) Al komt deze foto aardig in de buurt!
Ik heb al gezegd dat ik diverse dieren ben tegengekomen. Zo ook deze kip! Ik ben niet zo dol op kippen, ik vind ze onvoorspelbaar en ik ben altijd bang dat ze me pikken. Maar deze zat achter gaas, dus durfde ik het wel aan. Van de schapen en koeien die ik ben tegengekomen heb ik geen geschikte foto’s kunnen maken.
Last but definitly not least, deze prachtige boom. Ik vind het geweldig om te zien hoe hij aan de rechterkant al helemaal volgroeid is, terwijl de bladeren aan de linkerkant van de boom duidelijk nog in ontwikkeling zijn.

Dit waren de meest mooie foto’s van afgelopen week! Welke is jullie favoriet?

2 gedachtes over “Photography #03 – Natuur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s