Yoga Talk #05 – Opvouwkunsten

Inmiddels doe ik al bijna drie maanden aan yoga. Elke week een uurtje rekken, strekken en opvouwen. In de eerste weken hebben we met name de verschillende chakra’s behandeld, maar deze hebben we nu afgerond. Onze instructrice begeleidt ons nu met het vergroten van heel veel soorten energie. Deze oefeningen vragen veel meer van mijn opvouwkunsten dan de oefeningen die we in voorgaande weken deden.

“Ga op je rug liggen, duw je benen in de lucht. Eventueel ondersteunen met je armen, daarna opvouwen naar de ‘ploeg’.” JUIST. (Zoek deze houding eens op en je snapt precies wat ik bedoel…) Ik had werkelijk geen idee wat de instructrice bedoelde en ik was overduidelijk niet de enige. Vol verbazing keken we met vrijwel de hele groep toe hoe de instructrice de oefening voordeed. Direct hoorde ik een aantal mensen kreunen. Zo lening zijn wij toch niet?!

Toch besloot ik gewoon te doen wat mij gevraagd werd. Ik lag op mijn rug. Tot dusver niets aan de hand. Toen moesten mijn benen de lucht in. Probleem 1. Ik krijg mijn been nog geen centimeter de lucht in. Goed. Even diep inademen en probeer het opnieuw. En jawel! Het lukt! Mijn benen hangen ergens in de lucht! Direct duw ik mijn handen onder mijn onderrug, want ik merk dat mijn evenwicht me al haast weer in de steek laat. Ik denk dat mijn hoofd inmiddels weer de kleur van een tomaat heeft gekregen, maar vooruit.

Toen moest ik de ploeg nog uitvoeren. Mijn benen moesten achter mijn hoofd de grond raken(!). Hoe dan?! Ik gooi mijn benen verder achterover. Probleem 2. Evenwicht. Ik heb mijn benen nog geen centimeter verder of ik heb al het gevoel dat ik om val. Uiteindelijk lukt het me half om de houding uit te voeren. Half. Ik heb in de bijna 26 jaar van mijn leven nog nooit zo opgevouwen op de grond gelegen. Maar het is mij gelukt! En nu ben ik ontzettend trots. Al zou ik dit niet zo snel thuis uitproberen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s