Photography #02 – Living Statues

Gisteren ben ik op pad gegaan. Ik hoorde dat er een soort festival was in het dorp. Omdat ik zaterdag avond een feestje had, wist ik niet zo goed hoe ik uit mijn bed zou komen. Daarom had ik niemand gevraagd om met me mee te gaan. Ik ben in mijn eentje naar het dorp gegaan, heb in mijn eentje op het terras gezeten en ik heb in mijn eentje de route gelopen. En dat beviel goed! Maar daar zal ik binnenkort meer over vertellen. Nu eerst een paar foto’s!

Voordat ik naar het dorp ben gegaan, heb ik eerst mijn camera instellingen thuis weer uitgeprobeerd. Nu had ik toevallig zaterdag deze prachtige roos gekregen omdat mijn meisjes kampioen zijn geworden. De kleurencombinatie van deze foto vind ik prachtig. Al moet ik bekennen dat ik heel even getwijfeld heb of ik de foto in zwart/wit zou bewerken en de kleur rood van de roos behouden. Maar ik heb het niet gedaan.
Het was ontzettend druk in het dorp. Niet gek, want er stonden meer dan 80 levende beelden en het was blijkbaar ook een Nederlandse Kampioenschap. Ik heb zo veel mogelijk foto’s geprobeerd te maken zonder andere bezoekers in beeld. Maar dat was echt wel lastig.
De route liep grotendeels door het oude gedeelte van het dorp. Maar er was ook een pad die door het bos leidde. Hierdoor hadden de living statues de meest prachtige achtergronden. Helemaal met het zonnetje dat volop scheen. Dit meisje had echt een prachtige plek, met haar ontzettend lange vlecht.
Deze meneer vond ik geweldig. Zijn beeld heette heel toepasselijk ‘opa’. Toen ik bij hem stond te kijken, kreeg hij wat muntgeld van een kind. Zoals gebruikelijk bij deze beelden, beweegt hij dan naar een andere houding. Bij deze opa begon de baby opeens te plassen. Hilarisch!
Van alle beelden die ik vandaag heb gezien, vond ik dit absoluut de beste. Ik weet dat er gestemd kon worden op de favoriete beelden maar dit ben ik helaas vergeten. Eigenlijk heb ik ook nog helemaal niet gekeken of er al een uitslag was, maar ik denk dat deze aap echt wel een kanshebber is! Hij vlooide zijn publiek zelfs af en toe!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s