Konijnverhaal #04 – Help! Mijn konijn is schijnzwanger!

Ik was zaterdagavond een avondje vrij en ik wilde eigenlijk wel graag een beetje op tijd mijn bed in duiken. Maar ik vond Winky onrustig in het hok. Ze bleef maar heen en weer rennen door het hok én de ren. Ik besloot dat ik beter nog een half uurtje kon wachten, zodat mijn konijn nog wat meer energie kwijt zou kunnen en ze mij niet de hele nacht wakker zou houden.

Misgedacht. Winky is de hele nacht onrustig geweest. Ze knaagde, groef en weet ik veel wat, de hele nacht door. Het was zelfs zo erg, dat ik niet fatsoenlijk kon slapen in mijn eigen bed. Mijn slaapkamer grenst namelijk aan de woonkamer, daar waar de konijnen zitten. Ik ben midden in de nacht naar de logeerkamer verhuisd en heb daar in ieder geval wat meer slaap kunnen pakken.

De volgende ochtend was ik nog steeds ontzettend moe en Winky was nog steeds ontzettend onrustig. Super vervelend! Ik besloot een kijkje bij haar te nemen en ik was verbaasd om te zien dat ze de hele tijd met takjes stro, hooi en ander materiaal in het hok aan het slepen was. Toen dacht ik aan wat ik wel eens gelezen had. Konijnen kunnen schijnzwanger worden. Waarschijnlijk was ze al de hele nacht bezig geweest om een nestje te bouwen en had ik veel te weinig nestelmateriaal in het hok liggen.

Direct scheurde ik een krant aan stukken en heb ik een enorme lading extra hooi in het hok gestopt. Met succes, want Winky ging er direct mee aan de slag.

Let niet op mijn typo. Het was vroeg in de ochtend.

Winky bleef maar doorgaan en arme Dobby zat erbij en keek erna. Hij had totaal niet in de gaten wat Winky allemaal aan het doen. Ik kreeg zelfs de indruk dat hij zoiets had van: ‘Vrouwen…’ Uiteindelijk heeft Winky een heel nest gebouwd en begon ze aan haar eigen haren te plukken. Iets wat echt heel naar klonk, maar het is de natuur…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s