Yoga Talk #04 – Aura verbreden

‘Deze chakra gaat over het verbreden van je aura.’ Woorden waar mijn instructrice al eens een les mee is begonnen. Ik geloof dat ik haar toen heel moeilijk heb aan gekeken, dat haar woorden even moesten landen voordat ik goed en wel doorhad waar ze nu eigenlijk over sprak. Vervolgens begon ze de warming up en de groep volgde, zoals altijd.

Al gauw bleek dat ‘het verbreden van je aura’ vooral heel veel te maken heeft met het doen van buik- en bilspier oefeningen. Ken je die oefening? Dat je op je rug ligt en dat je je benen gestrekt in een hoek van 90 graden omhoog moet doen. En weer naar beneden. Bij volleybal doen we dit ook met regelmaat bij de warming up. Maar dan doen we dit een keer of 10. Minder als we geluk hebben. Bij yoga doe ik dit dus een paar minuten lang. En in die paar minuten doe je dat dus echt wel vaker dan 10 keer. Ik kan je vertellen dat ik mijn buikspieren de volgende dag goed gevoeld heb.

Daarna moesten we op onze handen en knieën op de grond gaan zitten. Om de beurt moesten we de linker- en rechterbeen naar achteren strekken. Goed voor de bilspieren dus! Wederom een paar minuten lang. Op het moment dat je opgelucht adem haalt, omdat de instructrice aangeeft dat we doorgaan naar de volgende oefening, hoop je dat je weer lekker ontspannen kunt gaan zitten. Maar dan vertelt ze dat we exact hetzelfde gaan doen, maar dat je nu je rechterarm naar voren gaat strekken als je linkerbeen achter strekt. En andersom. Ik kan je vertellen dat vijf minuten dan opeens heel erg lang duren.

Ik voelde de dag erna niet alleen mijn buikspieren. Maar ook mijn billen lieten van zich horen. Wat ik hiermee eigenlijk wil zeggen, is dat mijn yoga instructrice hele mooie dingen vertelt, maar dat we praktisch gezien eigenlijk een heleboel spieren in ons lichaam trainen. Ik ben niet zweverig aangelegd. Daar kijk ik gedurende de lessen ook liever doorheen dan dat ik eraan mee doe. De volgende keer als ze begint over mijn aura, weet ik dat ik mijn buikspieren ga trainen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s