Yoga Talk #03 – Het theemoment

Vorige week heb ik jullie verteld over een aantal elementen aan yoga die ik nog altijd ontzettend wonderlijk vind. Daarbij heb ik ook het woordje ‘theemoment’ laten vallen. De les start traditioneel getrouw met een groet, warming up en een paar groepen van oefeningen. Daarna volgt een meditatie en ontspanningsoefening. Voor de les helemaal afgelopen is, sluiten we nog even af met een soortgelijke groet als waar we de les mee hebben geopend. En terwijl iedereen zijn of haar kussens en dekens weer opruimt, is de instructrice al begonnen met het inschenken van een kopje thee.

Vervolgens ga ik altijd weer terug op mijn matje zitten. Ik vind staand thee drinken echt tien keer niets. Wat mij dan elke week opnieuw verrast, is dat dit eigenlijk het enige moment van de hele avond is, dat je iets van je groepsgenoten te weten komt. Voor de les zoekt iedereen namelijk in stilte een matje op. Natuurlijk begroeten we elkaar wel, maar verder wordt er vrij weinig gesproken. Na afloop, tijdens de thee, is dit compleet anders!

Nu moet ik toegeven dat ik nog steeds weinig kennis van mijn groepsgenoten heb. Maar ik vind deze theesessies wel gezellig. Ik ben zelf vrij introvert en zal niet snel aan een onbekende groep een compleet verhaal over mijzelf vertellen. Maar ik vind het heerlijk om naar andermans verhalen te luisteren. Daarnaast vind ik het ook best zonde om eerder weg te gaan, ondanks dat de les officieel allang is afgelopen. Wist je dat de lesgelden voor yoga ontzettend duur zijn? In ieder geval wel die in dit dorpje. Voor één les yoga per week, betaal ik meer dan voor drie keer volleyballen per week! Maar ik heb het er graag voor over. En als ik er dan ook wekelijks een kopje thee uit haal…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s