Konijnverhaal #01 – Kennismaken

Sinds oktober heb ik het geluk te mogen genieten van het gezelschap van twee konijntjes. Dobby is een Franse Dwerghangoor. Winky ook, alleen heeft zij een leeuwenkop. Dit betekent dat ze rondom haar kop wat langer haar heeft. Ze lijkt dus stiekem op een leeuw. Erg schattig! Zowel Dobby als Winky zijn in augustus 2018 geboren en nu dus zo’n zeven maanden oud.

Ik hou mijn schatjes in een hok met meerdere verdiepingen in de woonkamer. Daarnaast hebben ze een ren van zo’n drie à vier vierkante meter extra waarin ze lekker kunnen rennen en gek doen. Zo nu en dan laat ik ze zelfs in de woonkamer lopen. Dus lichaamsbeweging krijgen Dobby en Winky genoeg! Ze zijn vanaf hun geboorte al aan elkaar gekoppeld en dus ook elkaars beste vriendjes. Het is erg schattig om te zien hoe ze soms tegen elkaar aanliggen.

Al toen Dobby en Winky een week bij mij waren, merkte ik al grote verschillen in karakters. Winky is een nieuwsgierig konijn, een beetje lomp en wat baldadig. Winky houdt mij ’s nachts ook graag wakker door het hok te rennen of te knagen aan het hout. Dobby daarentegen is afwachtender. Hij kijkt liever de kat uit de boom, maar komt uiteindelijk wel overstag. Ik heb Dobby nog nooit in het hout van het hok zien knagen. Wel is hij wat slimmer dan Winky. Ik neem nog wel eens een spelletje voor ze mee, of een bal met snoepjes erin. Dan is hij de eerste die door heeft hoe dit werkt (en Winky profiteert hier weer van).

Het liefst liggen Dobby en Winky op de bovenverdieping tegen elkaar aan. Maar op momenten dat ik in de woonkamer op de bank lig, gaan ze toch beneden liggen. Soms in de ren, soms in het hok zelf. Ook als ik zelf in de ren kom zitten, – wat ik regelmatig doe- komen ze eerst nieuwsgierig kijken wat ik kom doen en of ik wat lekkers bij me heb. Na een tijdje hebben ze me gezien en komen ze vlakbij me liggen. Op een plekje waar ze me goed in de gaten kunnen houden.

Nu jullie mijn konijntjes wat beter hebben leren kennen, zal ik ook zo nu en dan eens een verhaal over hen vertellen. Over de verzorging, grappige dingen die ik met ze heb meegemaakt of misschien zelfs wel een ontsnappingspoging!

Een gedachte over “Konijnverhaal #01 – Kennismaken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s