Yoga Talk #02 – Pure ontspanning

Na anderhalve maand een uurtje per week yogales te volgen, blijf ik een aantal onderdelen nog steeds enorm wonderlijk vinden. Zo zijn er verschillende oefeningen waarbij de instructrice van ons verlangd dat we ‘meezingen’ met de tekst van het ondersteunende liedje. Het woordje ‘har’ is erg populair om de zogenaamde vuurademhaling te ondersteunen. Toegegeven, het liedje werkt echt! Het lukt zélfs mij om de vuurademhaling op de juiste wijze uit te voeren. Maar om nou continu hardop mee te praten/zingen? Ik denk dat ik die gene nog niet voorbij ben. Misschien over een aantal weken of maanden?

Een ander dingetje is dat de les altijd afgesloten wordt met een paar minuten (het lijken er wel tien!) volledige ontspanning. Lekker liggen op je matje, een dekentje over heen en laat je maar wegvoeren en wegzakken in de aarde, zoals de instructrice dat zo mooi verteld. Ik vraag me altijd af waar de anderen uit mijn groep op dat moment aan denken. Ik merk bij mezelf dat ik letterlijk aan alles denk. De vorige keer dacht ik na over blogs die ik voor jullie wilde gaan schrijven, maar ook over mijn konijnen en ik vroeg me af wat die thuis allemaal wel niet aan het doen zouden zijn.

Mijn gedachten werden ruw verstoord door een lichtelijk gesnurk links naast me. Ik weet niet wie het was, maar er was duidelijk iemand in slaap gevallen tijdens deze ontspanningssessie. Natuurlijk wil je dan niets liever dan je ogen open doen en ontdekken wie daar nu slaapt. Maar dat doe je niet. Uit respect voor de ander en om je eigen ontspanning niet te verstoren. Tijdens het thee moment (hierover volgende week meer!), was dit wel het onderwerp van gesprek. Toch heeft Doornroosje niet bekend. We weten nog steeds niet wie het was…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s