Confess – Vrienden maken

Er is één ding in het leven dat ik ontzettend moeilijk vind om te doen. En dat is het maken van nieuwe vrienden. Ik kom van oorsprong uit de Achterhoek en ben vlak voor mijn 21e naar Enschede verhuisd voor mijn nieuwe studie. Ik wil niet zeggen dat ik heel oud was toen ik aan een nieuwe opleiding begon, maar als 21-jarige tussen een hoop 17-jarigen die rechtstreeks van de Havo afkwamen, voelde ik me toch wel wat oud.

Met mijn nieuwe klasgenoten had ik weinig. Ik begreep hen niet, zij begrepen mij niet. Er was een vast groepje waar ik mijn groepsopdrachten mee deed en verder sprak ik ze niet zo veel. Toen ben ik bij een studentenvolleybalvereniging gaan spelen. Een groep mensen met dezelfde passie’s: volleybal, bier en gezelligheid. Omdat ik toch nog wel de écht goede vriendschappen in Twente miste, heb ik besloten om een bestuursjaar op mij te gaan nemen. Een fantastische keuze, want ondanks die 15 extra kilo op mijn gewicht, heb ik wel vier vrienden voor het leven gemaakt.

Inmiddels ben ik student-af en volleybal ik bij een andere vereniging in een knus dorp ergens in de buurt van Enschede. Geen studentenfeestjes meer voor mij op doordeweekse dagen. Ik lig liever op tijd in bed. Omdat ik nog wel in een studentenhuis woonde, ben ik opzoek gegaan naar een huurwoning voor mezelf. Deze vond ik ruim 9 maanden later in hetzelfde gezellige dorp in de buurt van Enschede. Fantastisch natuurlijk, maar er was één groot nadeel… Ik kende hier niemand.

Ik ben toch al 25 en uit diverse onderzoeken blijkt dat het opbouwen van nieuwe vriendschappen vanaf deze leeftijd lastiger wordt. Nu was ik daar nooit echt een held in. Maar nu al helemaal niet! Gelukkig heb ik mijn volleybalteam, waardoor ik de uren in de sporthal in ieder geval met plezier doorbreng. Maar ook in dit team hoor ik tot de ‘ouderen’. Er is een meisje, M., die van hetzelfde jaar is als ik. En ik moet zeggen dat ik altijd al het gevoel had dat het klikte.

Het leek mij leuk om eens met haar af te spreken buiten de trainingen om. Maar hoe pak je zoiets aan? Ik heb een aardige angst om afgewezen te worden en ik vond het dan ook heel eng om dit met haar te kunnen bespreken. Maar als ik mijn zaterdagavonden anders wil gaan besteden dan wekelijks op Tinder, zou ik het toch zelf moeten doen. Tijdens een drankje na de wedstrijd was het erg gezellig. We hadden het over verschillende dingen en al gauw zei M. dat ze af en toe wel graag een biertje met iemand wilde drinken, iemand anders dan haar vriend. Ik zag de kans en greep hem met beide handen aan! Dus ik zei dat ik daar ook best wel voor open stond.

Verder hebben we daar die avond niet meer over gesproken. De maandag er op dacht ik er nog eens over na en ik besloot haar te appen. Mijn hart klopte in mijn keel. Angstzweet goot over mijn rug (lichtelijk overdreven, maar spannend vond ik het wel). Nergens voor nodig, bleek! Want ze was enthousiast. Ons bierdrinkdate staat gepland voor ergens in de volgende maand!

Een gedachte over “Confess – Vrienden maken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s