Photography #01 – Terugblik

Hij was een beetje een impulsaankoop. Maar ik heb er geen seconde spijt van gehad. Mijn spiegelreflexcamera wordt regelmatig uit zijn tas gehaald. Ik wil graag met enige regelmaat nieuwe foto’s met jullie delen, maar omdat ik nog geen tijd heb gevonden om foto’s te maken, wil ik graag starten met een terugblik naar foto’s die ik heb gemaakt en waar ik erg trots op ben.

Dit is één van de eerste foto’s die ik heb gemaakt met mijn camera. Toen ik nog in een studentenhuis woonde, vierden we elk jaar kerst met een uitgebreid diner. Een van mijn toenmalige huisgenoten was ontzettend druk met het voorbereiden en ik liep feitelijk gezien alleen maar in de weg met mijn camera. Maar wat ben ik tevreden over dit resultaat! Hij komt binnenkort ook bij mij in de keuken te hangen op canvas of hout (hier moet ik nog een keuze in maken).
Mijn zusje is dol op katten (ik iets minder vanwege mijn allergie). Omdat ze haar geliefde beestjes graag op de gevoelige plaat vast wilde leggen, vroeg ze me of ik langs wilde komen met mijn camera. Gewapend met een enorme lading medicatie én mijn camera ben ik naar haar toe gegaan. Deze zwarte kat is ontzettend schuw en juist daarom ben ik éxtra trots op dit plaatje.
Als ik dan toch bij mijn zusje ben, kan ik beter nog wat meer foto’s maken. Mijn verhuizing stond destijds ook op de planning en ik wil niets liever dan mijn muur decoreren met alleen maar zelfgemaakte foto’s en andere werkjes. Een potentiële foto daarvoor is deze. Nog steeds, want ik moet de foto’s nog bestellen.
Dit is mijn eigen schatje. Winky is het meest nieuwsgierig van mijn twee konijntjes. Toen ik met de camera op de grond lag, wilde ze eigenlijk heel graag weten wat ik nou allemaal in mijn handen had. Stiekem is deze foto een echte lucky shot, want stilzitten kan ze niet.
Stiekem ben ik best wel gek op moderne kunst. Ik hoef niet wekelijks naar een museum, maar als ik dan toch in de buurt ben, dan wip ik graag even naar binnen. Deze foto is afgelopen maand in het Moco Museum in Amsterdam gemaakt. Dit kunstwerk is gemaakt door Daniel Arsham.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s