Verbouwing #01 – Tegeltjes uitzoeken

Een tijdje geleden ontving ik een leuke brief van de woningbouw. Er zou een inspecteur langskomen om te kijken of ik in aanraking kom voor een nieuwe keuken, badkamer en wc. En inderdaad, nog geen twee weken later stond er een man voor de deur die samen even een rondje door mijn huisje wilde lopen. Ik mocht bij alles zelf aangeven of ik het wil, omdat een verbouwing nogal wat overlast kan geven.

Ik kom met mijn woning in aanmerking voor een compleet nieuwe badkamer en wc, maar ook het tegelwerk in de keuken zal worden vernieuwd. Het keukenblok is nog te jong om voor vernieuwing in aanmerking te komen, maar dat vind ik niet erg. Al met al zullen ze alles in ongeveer een week vernieuwen. Volgens de planning starten ze begin april met de 50 woningen die ze willen aanpakken. Voor de bouwvak in augustus zijn ze klaar. Voor mijn konijnen betekent dit wel erg veel overlast. Daarom gaan ze in de periode dat ze bij mij bezig zijn, en bij de bovenburen, een tijdje uit logeren bij ‘opa en oma’. Inderdaad, mijn ouders.

Vorige week ontving ik een boekje met een heleboel informatie over de verbouwing. Daar zat ook een lijst bij met de keuze opties voor de tegels en kranen. Vandaag mochten we op een verzamelpunt komen kijken en onze definitieve keuzes doorgeven. Samen met J., mijn teamgenootje en bovenbuurvrouw, ging ik op pad. We zochten beide dezelfde tegeltjes uit voor de keuken en badkamer! De keuze was erg beperkt. Maar dat is natuurlijk wel vaker zo bij huurwoningen. Dat we konden kiezen uit ongeveer vier verschillende varianten, was al heel wat.

Deze tegels heb ik uitgezocht voor op de muren in de keuken, badkamer en wc. Ik mocht nog kiezen of ik ze liggend of staand wilde hebben. Ik heb gekozen voor liggend.
Jammer genoeg is de foto niet helemaal representatief, maar deze donkergrijze, vierkante tegels komen in de badkamer op de vloer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s