Yoga Talk #01 – Tomatenhoofd

Al jaren heb ik last van mijn nek- en schouderspieren. Dit komt met name door stress. De één krijgt hoofdpijn, ik kan niet meer naar links of rechts kijken. Ik heb al diverse dingen geprobeerd. Van fysiotherapie met dry needling (ja, dat doet net zo veel pijn als dat het klinkt), tot bepaalde rek en strek oefeningen. Begin dit jaar kwam ik iemand tegen die mij aanraadde om yoga te gaan proberen. Ik ben dus echt een newbie -wordt dit woord nog gebruikt?!- in het vak.

Vorige week had ik mijn vierde of misschien al wel vijfde les. Ik ben veruit de jongste van de groep, de gemiddelde leeftijd ligt rond de 40/45. Als ik de zaal binnenloop, kijk ik altijd even om mij heen. Wie zit waar? Waar zitten de meest flexibele mensen en, belangrijker, naast wie sta ik niet helemaal voor gek? Ik besloot naast een oudere man een matje te claimen. In mijn ogen had die beste man best 65+ kunnen zijn. Naast hem zou ik er vast niet incapabel uit zien, dat wist ik zeker!

Toen begon de instructrice met de les. Bij yoga is het de bedoeling dat je volledig tot jezelf keert. De instructrice stimuleert ons dan ook om met je ogen dicht de oefeningen te doen. Ik kan het dan niet laten om zo nu en dan even te spieken. Zo ook vorige week. Inmiddels stonden we al half op kop en moesten we met onze vingers onze tenen aanraken.

De mensen die mij wat beter kennen, weten wel dat ik totaal niet flexibel ben. Nu wil ik niet zeggen dat mijn handen ergens rond mijn knieën hangen, maar veel verder kom ik écht niet. Ik kon het dus niet laten om even te spieken bij mijn linkerbuurman. Tot mijn schrik kreeg de oude man het voor elkaar om met zijn handen plat op de grond te staan! Het leek echt ontzettend simpel, de manier waarop hij het deed. Hij leek de rust zelve en het koste hem duidelijk geen enkele inspanning. Daar stond ik dus naast, met mijn tomatenhoofd en handen ergens bungelend bij mijn knieën…

Vanavond zoek ik een plekje tussen de dames rond de 40. Eens zien of ik me met hen wat beter kan identificeren….

Een gedachte over “Yoga Talk #01 – Tomatenhoofd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s